MENIU CAUTĂ

Cum ar putea fi botezată prima gaură neagră fotografiată de oamenii de știință. Petiție online pentru ca aceasta să se numească Chris Cornell

Distribuie

Zeci de mii de persoane au semnat o petiție prin care cer ca numele primei găuri negre fotografiate de oamenii de știință să fie Chris Cornell. Gestul se vrea un omagiu la „Black Hole Sun”, cea mai cunoscută piesă a solistului Soundgarden și Audioslave, care s-a sinucis în anul 2017. 

Oamenii de știință din cadrul proiectului Event Horizon Telescope (EHT) a prezentat în data de 10 aprilie, în premieră absolută, fotografia unei găuri negre. Aceasta se află la 500 milioane de miliarde de kilometri distanţă, în cadrul galaxiei M87 şi a fost fotografiată de o reţea de opt telescoape din întreaga lume.

La numai câteva zile distanță, peste 26.700 de persoane au semnat o petiție prin care solicită ca gaura neagră să fie botezată Chris Cornell, după numele regretatului solist al trupelor Soundgarden și Audioslave, care și-a pus capăt zilelor pe 18 mai 2017, la vârsta de 52 de ani.

Petiţia a fost lansată de un fan, pe Change.org, care îşi doreşte ca gaura neagră să fi botezată în onoarea lui Chris Cornell şi a celebrei melodii „Black Hole Sun” a trupei Soundgarden. Petiția respectivă este susținută și de văduva artistului, Vicky.

Chris Cornell

Chris Cornell

„«Black Hole Sun», scrisă de Chris Cornell, este fără îndoială cea mai cunoscută piesă a trupei Soundgarden şi unul dintre imnurile anilor 1990. Din acest motiv, şi pentru impactul pe care Chris Cornell l-a avut asupra vieţilor atâtor oameni şi asupra muzicii, solicit NASA, Event Horizon Telescope Collaboration şi tuturor astronomilor şi oamenilor de ştiinţă implicaţi în descoperire să numească această gaură neagră după Chris Cornell. Acesta ar fi un mod «ireal» şi uimitor de a-i onora viaţa şi contribuţia lui în muzică”, se arată în petiția respectivă.


Citește și:

O tânără de 29 de ani este geniul din spatele primei imagini cu o gaură neagră

Cum au încercat „trolli” să-i saboteze meritele tinerei care a creat prima imagine cu o gaură neagră

Comentarii