Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) a anunțat că pieţele agroalimentare rămân deschise după intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2.

Dacă piețele se vor închide, producătorii agricoli vor fi nevoiţi să-şi arunce producţia de fructe şi legume, arată reprezentanții AAPR într-un comunicat.

„Dispoziţiile Ordonanţei Militare nr. 2 trebuie înţelese şi interpretate şi în spiritul lor, raţiunea emiterii acestei ordonanţe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulaţiei persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază. Pieţe agroalimentare funcţionează în mai multe zone ale marilor oraşe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanţe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birţ, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România.

Pe lângă spaţiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfăşoară activităţi de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie, așa cum se încadrează aceste servicii în prevederile Ordonanței Militare.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

„În continuare spaţiile vor fi dezinfectate şi vom lua toate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţi, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugaţi să evite formarea de grupuri de persoane”, a mai precizat Ioan Teodor Birţ.

Piețele sunt similare supermarketurilor, spune ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică seara într-un mesaj video postat pe Facebook că pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri, în situația pandemiei de coronavirus.

⚠ Criza provocată de epidemia de Coronavirus este o încercare pentru noi toți, iar simțul măsurii este esențial în aceste momente!Trebuie să conștientizăm că măsurile luate au caracter temporar și ca depinde de noi, de comportamentul fiecaruia, de cât timp va dura această situație și care vor fi consecințele socio-economice. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții pe aceeași parte a baricadei, într-un război cu un inamic invizibil și neiertător.#VaFiBine

Publicată de Adrian Oros pe Duminică, 22 martie 2020

„Avem obligaţia să susţinem fiecare filieră de produs şi să ne asigurăm că va exista un flux de alimente în magazine şi în pieţe. Suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene, s-au creat coridoare verzi pentru transportul materiilor prime, al alimentelor şi al materialelor medicale. Monitorizăm zilnic preţul la raft al alimentelor de bază.(…)

Este important ca producătorii români să aibă unde să îşi vândă producţia, iar populaţia să aibă acces la produse proaspete, sigure şi la preţuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanţii şi falşii producători să nu aibă acces în aceste pieţe”, a spus Adrian Oros.

Citeşte şi:

De la Rareș Bogdan și Streinu-Cercel citire: ”Popor inconștient” și ”idioți”, românii mor de cancer în vremea COVID-19

Fumătorii sunt mai expuși în fața COVID-19. Ne ajută dacă ne oprim și acum

Experiența unei studente românce din Italia: cum coronavirus ne face să ne privim unii pe alții ca pe potențiali viruși, adică mai puțin oameni

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate