MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Ploi și vânt puternic în aproape toată țara, până la ora 11.00. Cum este vremea în București

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt intens, care a intrat în vigoare luni seară, de la ora 21:00, și este valabilă până astăzi la ora 11:00.

În acest interval vor fi precipitaţii mixte, însemnate cantitativ în jumătatea sudică a ţării şi în regiunile centrale, iar la munte, la peste 1.500 m altitudine va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va avea viteze de 55 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăşi 70 km/h şi vor spulbera zăpada.

În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15…20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

Cum este vremea în București

Pentru București, meteorologii anunță că, până marți, ora 11, cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar după miezul nopții posibil trecător și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de precipitații cuprinse între 15 și 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală între 35 și 45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Până la ora 21:00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40…45 km/h.

Duminică, vântul a făcut ravagii în Brașov Harghita și Slănic Moldova: Localități rămase fără curent, brazi smulși din rădăcină, stâlpi de electricitate rupți și copaci căzuți.

Un drum şi mai multe gospodării din Bistriţa-Năsăud au fost inundate, noaptea trecută, în urma ploilor abundente.

FOTO – EPA


Citește și… Prognoza meteo pentru perioada 11-24 martie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni


 

Citește mai multe despre Vremea pe Libertatea.

Comentarii