Mergi direct la conținut »
PNL va contesta la CCR modificările la Codul Penal; Gorghiu: ”Domnul Dragnea deschide astăzi şampania, pentru a sărbători”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL va contesta la CCR modificările la Codul Penal; Gorghiu: ”Domnul Dragnea deschide astăzi şampania, pentru a sărbători”

PNL va contesta la CCR modificările la Codul Penal; Gorghiu: ”Domnul Dragnea deschide astăzi şampania, pentru a sărbători”

PNL va contesta la Curtea Constituţională modificările aduse Codului penal, a declarat luni senatorul liberal Alina Gorghiu. ”Domnul Dragnea deschide astăzi şampania pentru a sărbători”, a precizat senatoarea liberală, arătând că niciuna dintre directivele pe care le-a invocat PSD-ALDE, în transpunerea lor în Codul penal, nu a fost riguros transpusă, s-au dezincriminat foarte multe infracţiuni în momentul acesta sau s-a îndulcit textul anumitor infracţiuni care evident erau de interes pentru liderii PSD-ALDE.

De Valentina Postelnicu,

„O să contestăm la Curtea Constituţională evident toate aceste modificări, mâine va fi pe ordinea de zi a plenului Senatului, fără să avem un raport cu cinci zile înainte. Discuţia e mult mai amplă şi e vorba de schimbarea paradigmei – a pune în centrul atenţiei infractorul şi nu victima, cum era până acum. De altfel, a fost un simulacru de transpunere a directivelor”, a spus Gorghiu, la finalul dezbaterilor din comisia specială.

Potrivit senatoari PNL, ”niciuna dintre directivele pe care le-a invocat PSD-ALDE, în transpunerea lor în Codul penal, nu a fost riguros transpusă, s-au dezincriminat foarte multe infracţiuni în momentul acesta sau s-a îndulcit textul anumitor infracţiuni care evident erau de interes pentru liderii PSD-ALDE”.

”Pe mine mă deranjează de la procedură până la fondul discuţiei de astăzi şi de săptămânile trecute că în realitate n-am vizat îmbunătăţirea Codurilor, nu s-a aşteptat avizul Comisiei de la Veneţia (…), interesul acestui Guvern pentru Codul penal s-a văzut prin absenţa constantă a ministrului Justiţiei de la dezbateri, astăzi motivându-se de către preşedintele comisiei că e în concediu, unde altundeva, deci sunt nişte aspecte care ar trebui să ne deranjeze profund pe toţi, ca cetăţeni ai României, trecând peste faptul că domnul Dragnea deschide astăzi şampania pentru a sărbători multiplele facilităţi pe care PSD-ALDE le generează prin acest Cod penal”, a precizat senatoarea.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Deputatul liberal Cătălin Predoiu a afirmat că, dacă aceste modificări vor trece de Parlament şi vor deveni lege, „politica penală este cel puţin pe alocuri praf”.

„Siguranţa cetăţeanului va fi praf, dosarele în curs – praf şi de aceea eu cred că nu greşesc dacă spun că până când această majoritate toxică PSD-ALDE-UDMR nu se face praf în Parlament România este în pericol”, a mai arătat Predoiu.

Comisia specială privind legile din domeniul justiției a adoptat modificări controversate la Codul penal, care urmează să fie adoptate de Parlament săptămâna aceasta.

Printre altele, comisia ”Iordache” a dezincriminat aproape integral abuzul în serviciu, a redefinit traficul de influență și a dezincriminat total neglijența în serviciu. Pentru cei care sunt acuzați de infracțiuni de serviciu și care achită integral prejudiciul, pedeapsa se reduce la jumătate.

Redefinirea mărturiei mincinoase și a favorizării făptuitorului ar urma să aibă efecte în dosarele în care sunt vizați Călin Popescu Tăriceanu, Vlad și Andreea Cosma, Liviu Dragnea și Alina Bica.

Citește și: Autismul se va putea depista încă din primele luni de viață; Proiect de lege privind obligativitatea screeningului la copiii între 0 și 3 ani, depus în Parlament

Close
Închide
  Close