Mergi direct la conținut »
Ambasadorul Danemarcei la București: Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ambasadorul Danemarcei la București: Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori

Ambasadorul Danemarcei la București: Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori

Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la București, a vorbit într-un interviu despre marile diferențe dintre politicienii români și cei danezi, spunând că "Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție".

„Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici”, spune Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la Bucuresti într-un interviu acordat pentru HotNews.

Diplomatul adaugă că „Sunt surprins, la cazurile pe care le aveți, că presa nu este mai activă în a investiga unele dintre subiecte, atunci când vine vorba de corupție în rândul politicienilor de rang înalt”.

Reprezentantul Copenhagăi la București crede că Bruxellex-ul nu ar putea fi niciodată dușanul românilor, ci doar al câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor: „Trebuie să vă dați seama, în primul rând, că Bruxelles-ul nu poate niciodată să vă fie inamic. Când te alături Uniunii Europene, te alături unui club care are reguli și valori, trebuie să joci după aceleași reguli, iar instituțiile asta fac – se asigură că jucăm cu toții după aceleași reguli. Sistemul de justiție trebuie să fie independent, nu putem avea control politic asupra sa. Acesta este conflictul pe care îl avem cu alte țări membre UE acum, din păcate, este ceva ce sperăm să nu avem și cu România. Dar nu am face-o pentru că am fi un inamic al României, cu siguranță nu al poporului Român. Am putea fi inamicii câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor, dar în niciun caz ai românilor”.

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE
Recomandări

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE

 

Întrebat de ce sunt danezii printre cei mai fericiți oameni din lume, diplomatul spune că răspunsul stă probabil în faptul că oamenii nu trebuie să-și facă griji pentru multe lucruri. „Pragul peste care începi să-ți faci griji este mai ridicat. Pentru că, da, oamenii plătesc taxe mari, dar au îngrijire medicală gratuită, educație gratuită, oamenii care urmează cursuri sunt plătiți. Nu trebuie să-ți faci griji că-ți vei pierde casa dacă îți pierzi slujba. Deci sunt mai multe lucruri. Când compari cu alte țări, cum ar fi SUA, de exemplu, dar și cu alte țări din Europa, nivelul nostru de securitate socială este pur și simplu mai ridicat. Iar acest lucru înseamnă că oamenii nu trebuie să-și facă prea multe griji și își pot folosi timpul să fie fericiți în legătură cu alte lucruri”.


Citește și: Viorica Dăncilă spune că a fost dezamăgită de criticile privind „coafura”, „machiajul”. Ce a declarat despre gafele de exprimare


 

Close
Închide
  Close