Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, inclusă de Politico.eu pe lista europarlamentarilor care au contat în legislatura 2014-2019. Cum este descris premierul României
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, inclusă de Politico.eu pe lista europarlamentarilor care au contat în legislatura 2014-2019. Cum este descris premierul României

Viorica Dăncilă, inclusă de Politico.eu pe lista europarlamentarilor care au contat în legislatura 2014-2019. Cum este descris premierul României

Publicația Politico.eu a prezentat o listă cu 40 de europarlamentari care au avut un rol cheie, fie el pozitiv sau negativ, în legislatura 2014-2019 care e pe cale de a se încheia. Pe listă apar eurodeputați care au militat pentru statul de drept, precum este liderul PPE Manfred Weber, dar și membri ai Parlamentului European, ca britanicul Nigel Farage, unul dintre susținătorii înverșunați ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De Răzvan Mihalașcu,

Pe locul 10 figurează Viorica Dăncilă despre care Politico.eu scrie că a fost promovată de controversatul Liviu Dragnea și acuzată de incompetență de președintele Klaus Iohannis.

„După nouă ani în care a fost în mare parte invizibilă în Parlament, Dăncilă a fost scoasă din anonimat de controversatul lider al Social Democraților, Liviu Dragnea, pentru a deveni prim-ministru al României. Ea a intrat rapid sub tirul criticilor președintelui Klaus Iohannis care i-a cerut demisia după numai trei luni de la preluarea funcției, acuzând-o de incompetență și de faptul că acționează la indicațiile colegilor de partid. Dăncilă este la conducerea mult criticatei președinții rotative a României la Consiliul UE, care va dura șase luni”, notează Politico.eu.

Lista publicată de Politico.eu este deschisă de ministrul de Interne și vicepremierul italian Matteo Salvini. Acesta este urmat de europarlamentarul britanic Nigel Farage, care a avut un rol important în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, liderul ALDE Guy Verhofstadt, Elmar Brok, implicat într-un scandal de corupție, polonezul Andrzej Duda, liderul Frontului Național Marine Le Pen, dar și liderul PPE Manfred Weber, candidatul popularilor europeni pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Puterea de a iniția legi la nivel european revine Comisiei Europene, iar deciziile politice majore care fac legislația sau o modifică revine Consiliului European. Până acum, această dinamică a procesului decizional plasa Parlamentul European într-un con de umbră. Nu mai este cazul acum.

În ultimii ani, Parlamentul European a intrat în lumina reflectoarelor, în materie decizională. Astfel, europarlamentarii au avut roluri-cheie în privința acordurilor comerciale sau în privința bugetului și au realizat reforme importante în privința tarifelor de roaming sau a drepturilor de autor.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

În acest context, influența exercitată de eurodeputați a crescut. Unii dintre aceștia au susținut cauza Uniunii Europene, în vreme ce alții au introdus o doză serioasă de euroscepticism în discuțiile politice, notează Politico.eu.

În 2016, publicația Politico.eu l-a inclus pe europarlamentarul român Sorin Moisă între cei mai influenți membri din Parlamentul European.

sursă foto: Hepta


Citește și:

Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”


 

Close
Închide
  Close