MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

Polițistul din Vaslui care a împușcat mortal în cap un șofer pe care îl urmărea a fost arestat preventiv

Distribuie

Polițistul Mihai Viziteu, care în primăvara acestui an a împușcat mortal în cap un șofer pe care îl urmărea, în trafic, pe o stradă din Vaslui, a primit mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub acuzația de omor.

Măsura preventivă a fost dispusă de Tribunalul București, la propunerea procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, care îl reținuseră pe agentul de la Rutieră în urma audierii expertului în balistică și care a spus că pistolul nu se putea descărca accidental, ci doar apăsând pe trăgaci.

Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele polițistului Mihai Viziteu, din cadrul Poliției Județene Vaslui, sub acuzația de omor.

Decizia magistratilor bucureșteni a fost luată la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care îl reținuseră pe agentul de la Rutieră cu o zi înainte. Și asta după ce procurorul de caz l-a audiat, miercuri, ca martor, pe expertul în balistică ce a făcut expertiza modului în care a fost folosită arma de către polițist.

Potrivit acestuia, arma nu se putea descărca accidental, ci doar dacă era acționată din trăgaci. Cu toate acestea, în fața anchetatorilor, Viziteu nu și-a recunoscut vinovăția, susțind în continuare că arma s-a descărcat accidental.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către polițist.

Citește și:

DNA: Tăriceanu ar fi primit mită 800.000 de dolari de la o firmă din Austria! Dosarul, constituit la cererea autorităților austriece

 

Citește mai multe despre arest și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii