MENIU CAUTĂ
24 Sep. 2017 20:25 , de Valentina Postelnicu

Ponta, despre dosarul Belina: Rovana Plumb este o victimă colaterală, nu voi vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei

Distribuie

Ponta, despre dosarul Belina, Fostul premier a scris duminică pe Facebook că atunci când documentele de la DNA vor ajunge la Camera Deputaţilor se va vedea că nici el, nici Sorin Grindeanu sau Robert Cazanciuc nu au depus vreun denunţ împotriva lui Liviu Dragnea sau a altcuiva. În plus, spune Ponta, Rovana Plumb este o victimă colaterală, și nu va vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei.

Citește mai departe: DNA în dosarul Belina: Trebuia să pară, în urma faptelor, că insula Belina și Brațul Pavel nu aparțin de Dunăre

„Luni ajunge la Camera Deputaţilor pentru aviz dosarul DNA privind Lacul Belina – după ce toţi deputaţii din Comisia Juridică vor putea avea acces la documentele sale putem ajunge la primele concluzii bazate pe adevăr şi nu pe campanii mincinoase de manipulare. Se va vedea din dosar că nici eu, nici Grindeanu sau Cazanciuc nu am depus niciun denunţ contra lui Dragnea sau oricui altcuiva – am fost citaţi ca martori într-un dosar la care se strânseseră documente înainte de audierea noastră şi am spus doar adevărul. Toată campania de presă plătită cu bani mulţi privind denunţătorii pesedişti la DNA se va dovedi încă o uriaşă minciună marca Liviu Dragnea!” a scris Ponta duminică pe pagina sa de Facebook.

Ponta îl atacă în continuare pe Liviu Dragnea și scrie că „toată problema a venit de la lăcomia bolnavă a unui singur om care nu s-a mulţumit să treacă Lacul Belina la CJ Teleorman pentru a accesa un program european şi a lăsa totul deschis pentru public – ci imediat şi-a trecut ceea ce trebuia să fie pentru toţi oamenii la firma Teldrum şi în folosinţa sa exclusivă şi restrictivă”.

Ffostul premier mai afirmă că Rovana Plumb este o victimă colaterală, și anuntă că nu va vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei.

”Cine fură aşa ceva din proprietatea publică nu este o victimă a Justiţiei ci trebuie să plătească în faţa legii! Faptul că într-un asemenea caz te pretinzi „abuzat” în loc să lămureşti lucrurile este o jignire pentru toţi cei care chiar au fost acuzaţi pe nedrept în ultimii ani de către procurori abuzivi, pe criterii strict politice şi pe motive inventate! Sunt convins că Rovana Plumb (ca şi mine sau ca şi Chiţoiu sau Cazanciuc) nu avea nicio idee că Lacul Belina va ajunge în final la Teldrum! Este doar o victimă colaterală în această afacere şi din acest motiv în calitatea mea de deputat nu voi vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei – şi cred că toţi colegii deputaţi din toate partidele trebuie sa respingă această cerere total greşită”, a scris Ponta.

Ponta: Liviu Dragnea să îşi dea demisia din funcţiile politice şi parlamentare, chiar de mâine

El arată că Guvernul este complet blocat din cauza problemelor personale ale liderului social-democraţilor, iar Parlamentul şi PSD au devenit doar un instrument de apărare pentru o persoană, situaţie care va afecta grav atât imaginea şi rezultatele partidului cât şi dezvoltarea României.

„Cred că spre binele PSD, al Guvernului şi al României există o soluţie simplă care poate fi aplicata chiar de mâine: Liviu Dragnea să îşi dea demisia din funcţiile politice şi parlamentare, iar la PSD preşedintele executiv, al Consiliului Naţional sau unul din vicepreşedinţi (cel mai corect şi eficient chiar Prim-ministrul) să preia conducerea, iar la Camera Deputaţilor unul din actualii vicepreşedinţi să preia funcţia de preşedinte. Aşa ar face un om care se gândeşte cu adevărat la binele PSD, al Guvernului şi al Parlamentului! Şi aşa ar arăta că este nevinovat şi se apără liniştit fără să facă scut din colegii săi şi din instituţiile fundamentale ale statului! Eu aşa am făcut şi nu am greşit! Ce zici Liviu – eşti în stare măcar o dată să faci ceva pentru ceilalţi, nu doar pentru tine?”, mai scrie fostul premier în finalul mesajului său.

Vineri, în aceeași zi în care Sevil Shhaideh a fost chemată la DNA, iar procurorii anticorupție au cerut aviz pentru încerperea urmăririi penale a Rovanei PlumbCodrin Ștefănescu a spus că „suntem (membrii PSD – n.r.) pur şi simplu stupefiaţi”. Secretarul general adjunct al partidului crede că George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Victor Ponta urmăresc eliminarea lui Liviu Dragnea „utilizând ultimele resursele pe care le mai au în sistem”.

Citește și: Amendă pentru depășirea limitei de zgomot! Aleșii au pus gând rău celor care fac renovări sau dau petreceri acasă

Citește mai multe despre Victor Ponta, Dosarul Belina și Parlament pe Libertatea.

Comentarii