Mergi direct la conținut »
Povestea unui aparat de fotografiat! Alex Gâlmeanu a găsit fotografii de la o nuntă din anii ’70 și încearcă să dea de protagoniști
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Povestea unui aparat de fotografiat! Alex Gâlmeanu a găsit fotografii de la o nuntă din anii ’70 și încearcă să dea de protagoniști

Fotograful Alex Gâlmeanu a avut parte de o surpriză după ce a cumpărat un aparat de fotografiat dintr-o localitate din apropiere de Birmingham, pe internet. Acesta a descoperit în interior un film nedevolopat în interior, care s-a doverit a fi cu fotografii de la o nuntă. Acum, românul încearcă să dea de urma celor care apar în pozele realizate în anii ’70, relatează BBC News.

Alex Gâlmeanu a povestit totul pe blogul său, iar povestea a ajuns în presa britanică. Românul încearcă să dea de urma celor care apar în fotografiile surprinse în anii 90, care, crede el, ar fi fost realizate în Scoția.

aparatul cumpărat de Alex Galmeanu

“Zilele trecute am cumpărat un aparat de fotografiat ieftin, dar oarecum rar (…), iar când l-am deschis, spre surprinderea mea, am descoperit un film nedevelopat în interior. Evident, l-am developat imediat și am recuperat zece imagini cât se poate de utilizabile, păstrate într-o condiție mai mult decât decentă, având în vedere vârsta”, povestește Alex Gâlmeanu, pe blogul său.

nunta, aparat Alex Gâlmeanu

Românul vrea acum să dea de urma personajelor și chiar a căutat mai multe indicii care speră să-i fie de folos.

“Unul dintre automobilele prezente la nuntă, decorat special pentru această ocazie, este un Austin Maxi, produs în Anglia în intervalul 1969-1981, iar cel pe care îl vedem pare a fi unul realizat în prima parte a intervalului, judecând după oglinzile montate pe aripile laterale. Evident că am căutat online numărul de înmatriculare și am descoperit că prima înregistrare a acestuia a avut loc în Edinburgh, undeva între august 1973 și iulie 1974”, a continuat Alex Gâlmeanu.

nunta, aparat Alex Gâlmeanu

Românul îi îndeamnă pe cei din Marea Britanie să distribuie fotografiile, în speranța că protagoniștii vor fi identificați.

nunta, aparat Alex Gâlmeanu

“Pentru mine, ca fotograf, e o experiență deosebită, nu se întâmplă în fiecare zi să am șansa să developez un film realizat cu vreo 5 ani înainte să mă nasc. Evident, povestea ar fi completă dacă ar exista un happy-end”, mai scrie Alex Gâlmeanu.

Close
Închide
  Close