MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 09:47 , de Valentina Postelnicu

VIDEO/ Premierul Croației a salvat-o pe Viorica Dăncilă de la o nouă gafă, de protocol, după ce a uitat de momentul intonării imnurilor; Dezacorduri în convorbirile oficiale

Distribuie

Premierul Croației a salvat-o pe Viorica Dăncilă de la o nouă gafă, de protocol. Aceasta a uitat de momentul intonării imnurilor naționale, în momentul în care l-a primit la Palatul Victoria pe Andrej Plenkovic și l-a invitat pe omologul său să treacă în revistă garda de onoare, deși urma intonarea imnurilor celor două state. Andrej Plenkovic a oprit-o pe Viorica Dăncilă, făcându-i un semn discret, cu mâna, în momentul în care aceasta a vrut să plece de pe podiumul special amenajat. Și în timpul declarațiilor comune, șefa Executivului a gafat de câteva ori, prin dezacorduri, iar la final i-a adresat omologului întrebarea: ”Make a photo?”

UPDATE ora 14.00 Stângăciile premierului român au continuat şi la momentul declaraţiilor, potrivit Digi24.ro. Viorica Dăncilă a făcut câteva dezacorduri şi erori gramaticale în limba română, urmate de o exprimare stângace în limba engleză, la finalul discuției, când l-a întrebat pe premierul croat dacă vrea să facă o fotografie

'Make a photo?', a spus premierul Dăncilă.

Aceasta a mai făcut dezacorduri șiîn timpul discursului susținut alături de premierul Croației: 'aceeași trio de președinții' și 'în contextul aparteneței cele două state'.

Prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, vineri, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă.

Oficialul croat a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost așteptat de premierul Viorica Dăncilă.

Cei doi s-au îndreptat spre un podium instalat în curtea Palatului Victoria, unde au primit onorul. Imediat a început să cânte imnul Croației, potrivit protocolului oficial.

În acel moment, premierul Viorica Dăncilă a avut intenția de a pleca, exact în momentul în care a început intonarea imnului național al țării invitatului din Croația.

Premierul Croației, Andrej Plenkovic, aflat deja cu mâna la piept, i-a făcut un semn discret Vioricăi Dăncilă să se oprească.

După intonarea imnurilor, cei doi au trecut în revistă garda de onoare, premierul Croației vorbind în română în momentul în care a dat salutul gărzii de onoare.

Oficialul croat şi-a început vizita oficială în România, joi seara, printr-un dineu de lucru oferit de premier, la care au participat totți membrii Guvernului român. Premierul Croației va fi primit și la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis și va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.

Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA/ Englezii pariază pe orice e legat de nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, dar mai ales pe ce pălărie va purta Regina (VIDEO)

Loading...
Comentarii