MENIU CAUTĂ
17 Dec. 2016 22:06 , de Valentina Postelnicu

Premierul PSD va fi anunţat miercuri; Dragnea: Nu va fi niciunul dintre cei care au apărut la televizor

Distribuie

Premierul PSD va fi anunţat miercuri. Anunţul a fost făcut duminică seara de liderul PSD Liviu Dragnea, care precizează că acesta va fi ales după consultări în partid şi cu aliaţii de la ALDE. Dragnea mai afirmă că premierul PSD "nu va fi niciunul cei care au apărut la televizor". Liderul PMP Traian Băsescu consideră că Dragnea se comportă ca un ayatollah, prin dorinţa de a controla Guvernul printr-o comisie de la partid. 

UPDATE 22.04 PSD şi ALDE semnează luni un protocol de guvernare, a anunţat duminică preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, la România TV.

„Am avut câteva întâlniri, în aceste zile, întâlniri care au avut două obiective de fapt – să conturăm arhitectura viitorului guvern – cum să arate viitorul guvern, nu ca persoane – şi, în acelaşi timp, compatibilizarea programului de guvernare, ceea ce n-a fost foarte greu (..) Urmează mâine să ne vedem din nou, şi să semnăm un protocol, aşa e firesc, aşa se oficializează această alianţă. Aşa cum am avut şi la locale o să facem şi la parlamentare, un protocol de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.

Dragnea a menţionat că numărul de portofolii pe care ALDE îl va primi în viitorul guvern îl va stabili după consultările cu şeful statului, în schimb, au fost stabilite câteva principii şi o „repartizare proporţională”.

„O să anunţ miercuri (propunerea de premier, nr) dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat”, a spus Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea a mai spus că pentru propunerea pe care o va face va avea în vedere ca persoana care va fi propusă să îi garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD şi a menţionat că nu doreşte un război politic.

”Decizia şi propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanţia şi mie şi românilor şi, evident, preşedintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populaţie va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent.  Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a explicat Dragnea.

Băsescu: Dragnea se crede yatollah, adică să stea la partid şi să ţină sub control Guvernul

Liderul PMP Traian Băsescu afirmă că, prin propunierea formării unei Comisii de specialişti la PSD care să supravegheze viitorul Guvern, Liviu Dragnea oferă public o soluţie de tip „Stat Islamic”, în care el însuşi se vrea a fi un ayatollah.

„Dragnea face un lucru de tip Stat Islamic, adică punem un Guvern, dar eu, ayatollah-ul, stau la partid în Kiseleff cu o echipă de ayatolah-i şi spunem noi Guvernului, şi îl ţinem sub control. Deci pe omul ăsta l-a dus mintea să ofere public soluţia specifică statelor islamice. Cred că s-a inspirat de la Iran”, a spus Băsescu.

Băsescu a menţionat că, în opinia sa, este un abuz, pentru că miniştrii nu trebuie controlaţi de partid. „E un abuz, strâmbăm modul de funcţionare a statului”, a spus liderul PMP.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca noul Parlament marți, 20 decembrie, iar consultările pentru formarea Guvernului vor avea loc miercuri și joi.

Citește mai multe despre Alegeri parlamentare, premier și PSD pe Libertatea.

Comentarii