Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, pusă în încurcătură, în ședința de Guvern: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, pusă în încurcătură, în ședința de Guvern: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”

Viorica Dăncilă, pusă în încurcătură, în ședința de Guvern: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”

Viorica Dăncilă, pusă în încurcătură, în ședința de Guvern: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timp ce se referea la criza din sistemul de sănătătate, legată de lipsa imunoglobulinei și care a dus la declanșarea Mecanismului European de Protecție civilă.

De Valentina Postelnicu,

”O altă problemă la care vreau să mă refer este declanșarea mecanismului european de protecție civilă și mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătății, pentru declanșarea mecanismului de protecție, din cauza lipsei imunoglobinei din spitale”, a spus premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.

Ea a continuat, precizând că impactul lipsei ”imunobglobinei” pentru pacienții cu risc ar fi foarte mare. ”În ultimul an, s-a înregistrat o lipsă acută pe piață de imunoglobină”, a mai spus șefa Executivului.

Ministerul Sănătății a luat deciza de a declanșa Mecanismul European de protecție civilă pentru asigurarea cantității de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populației.

„Având în vedere discontinuitățile apărute începând de anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină umană, Ministerul Sănătății a luat deciza pentru declanșarea Mecanismului European de protecție civilă. Deciza a fost aprobată de premierul României. Declanșarea acestui mecanism  se realizează în baza Deciziei nr. 1313/2013 a Parlamentului și Consiliului European, în vederea asigurării cantității necesare de imunoglobulină umană  pentru tratamentul pacienților români”, explică MS.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat marți, într-o conferință de presă, de ce a fost activat mecanismul de protecție civilă pentru imunoglobulină.

”În acest moment, în țară nu mai dispunem de nicio doză de imunoglobulină. Avem  pacienți care așteaptă de multă vreme acest tratament” a spus ministrul. Sorina Pinta a precizat că speră ca astfel să fie rezolvată pe termen scurt problema imunoglobulinei.


Citește și: REPORTAJ/Drama copiilor din Bacău transformați în sclavi de bunică și doi unchi. Au îndurat foame, frig, bătăi și abuzuri sexuale


Close
Închide
  Close