MENIU CAUTĂ

VIDEO/ Preot din Galaţi, declaraţii şocante despre românii din Diaspora. „Ştiţi cine pleacă din ţară? Pleava”

Distribuie

Preotul care slujește  la o parohie din comuna Liești i-a descris pe românii care sunt plecaţi să lucreze în afara ţării ca fiind "pleavă". Afirmația a fost făcută la o întâlnire culturală la Corod.

Afirmaţia preotului Ion Croitoru a stârnit reacții incredibile printre zecile de oameni care erau prezenţi la Corod, mulţi dintre ei scriitori şi cadre didactice.  Câteva enoriașe din localitate au fost la un pas de a-l linșa pe preot, potrivit Observator.tv.

„La început am ascultat un vers… ‘cu cei plecați noi rămânem mai săraci, că țara rămâne mai săracă’. Să știți că nu-i adevărat deloc! Știți cine pleacă?? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește”, a spus preotul.

Scriitorii prezenți au fost revoltați de afirmațiile preotului Croitoru. „Avem medici, avem specialiști, oameni foarte inteligenți, avem intelectuali și oameni de mare valoare care au plecat din România din cauza condițiilor din țară. Cum poți să îi numești pe acești oameni pleavă?”,  a întrebat unul din scriitori, revoltat de afirmațiile preotului.

Citește mai multe despre Diaspora pe Libertatea.

Comentarii