Mergi direct la conținut »
Noul consilier pentru Siguranță Națională al lui Trump, John Bolton, ar fi colaborat cu Cambridge Analytica
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Noul consilier pentru Siguranță Națională al lui Trump, John Bolton, ar fi colaborat cu Cambridge Analytica

Noul consilier pentru Siguranță Națională al lui Trump, John Bolton, ar fi colaborat cu Cambridge Analytica

Noul consilier pentru Siguranță Națională al lui Trump, John Bolton, ar fi colaborat cu Cambridge Analytica. O asociație de lobby politic înființată de John Bolton, numit de președintele SUA Donald Trump în funcția de consilier pentru Siguranță Națională, a avut un contract cu firma de consultanță Cambdridge Analytica.

Potrivit The New York Times, citată de Mediafax, organizația Comitetul de acțiune politică John Bolton Super a apelat la seriviciile Cambridge Analytica (companie implicată într-un scandal uriaș) în luna august a anului 2014 pentru idedentificarea profilurilor psihologice ale alegătorilor.

În intervalul 2014 – 2016, firma lui Bolton a cheltuit aproape 1.2 de dolari pentru ”activități de cercetare”, cel mai probabil pentru sondaje de opinie.

Cotidianul The New York Times a obținut o copie a contractului între Comitetul de acțiune politică a lui Bolton și compania Cambdridge Analytica. Contractul prevede oferirea de către compania Cambridge Analytica a unor servicii „microprofilare a comportamentelor prin mesaje psihografice”.

Pentru a îndeplini contractul, compania menționată anterior a folosit date obținute de la rețeaua socială Facebook. Datele și modelele cofigurative primite de firma lui Bolton proveneau de la Facebook.

”Le-am explicat care era procedura. Am discutat în conferinţe despre aceste lucruri”, a declarat Christopher Wylie, fost angajat al companiei Cambridge Analytica.

Joi, Donald Trump a decis înlocuirea lui H.R. McMaster cu John Bolton în postul său de Consilier pentru Securitate Națională. Totuși, Bolton are un trecut destul de controversat, având în vedere că a încurajat atacuri asupra Coreei de Nord, Rusiei și Iranului.


DECLARAȚIA #salvatipipera. Libertatea lansează o campanie pentru salvarea cartierului de afaceri al Capitalei

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close