De Iulian Budușan,

Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 67 de ani, fondator al Microsoft şi filantrop, este de părere că pandemiile ar putea căpăta frecvenţă.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

El crede că erupţii de genul COVID-19 ar putea apărea la fiecare 20 de ani. Bill Gates a avertizat de mai mulţi ani asupra posibilităţii izbucnirii unei astfel de pandemii.

„Costurile unei pregătiri ar fi fost mult mai mici decât cele pe care le vom plăti acum. Oamenii realizează acum asta”, a afirmat Bill Gates.

Bill Gates a afirmat că omenirea va plăti multe mii de miliarde din buzunarul propriu din cauza faptului că liderii săi nu au cheltuit mai puţin pentru a fi pregătiţi. El îi învinuieşte pe liderii politici că nu au fost prevăzători. 

În 2015, în cadrul unei conferinţe, Bill Gates a avertizat că o pandemie ar putea ucide circa 30 de milioane de oameni într-un singur an, spunând că guvernele nu sunt pregătite pentru aşa ceva. 

În luna februarie, Bill şi Melinda Gates au donat 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului. Banii au fost destinaţi cercetării pentru găsirea unui vaccin.

Citeşte şi:

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, punctează cea mai mare greșeală pe care a făcut-o America în lupta cu pandemia

Au început testele pe oameni cu primul vaccin anti-Covid-19 finanțat de Bill Gates

Bill Gates investește în linii de producție pentru 7 vaccinuri cu potențial anti-Covid. “E vorba despre câteva miliarde”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite