MENIU CAUTĂ

Primăria Capitalei vrea să cumpere tramvaie noi în București. Licitație publică cu 181 de milioane de euro

Distribuie

Primăria Capitalei vrea să cumpere tramvaie noi în București și va demara o licitație publică. Fabricanții se pot înscrie până pe 14 februarie 2019 și trebuie să îndeplinească mai multe condiții eliminatorii. Municipalitatea pune la bătaie peste 181 de milioane de euro, iar furnizorul trebuie să aducă tramvaie de același tip, doar cu podea joasă și să asigure instruirea vatmanilor. Mai mult, tot producătorul trebuie să se ocupe de omologarea în circulație.

Se urmărește achiziţionarea de tramvaie de 36 metri lungime, cu minim cinci uşi duble şi podea 100% joasă. ”Tramvaiele vor fi fabricate sub aceeaşi marcă, de acelaşi producător”, se arată în caietul de sarcini.

Noile tramvaie sunt destinate liniilor 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

Ofertantul va include în preţ costurile licenţelor de operare pentru toate echipamentele electrice şi electronice controlate de computere precum şi pentru echipamentele de diagnoză.

Contractul va avea o durată de 37 de luni şi nu va fi împărţit pe loturi. Achiziţia tramvaielor va fi asigurată din fonduri bugetare, relatează digi24.ro. Câştigătorul licitaţiei trebuie să livreze primul tramvai în maxim nouă luni de la semnarea contractului.

Operatorii economici ce vor depune oferte vor trebui să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale, pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) de minim de 280 milioane lei.


Citește și: Arta care șochează. Galeria în care a fost expusă o vulpe jupuită a fost obligată să acopere ferestrele cu draperii. Artiștii reacționează: „Oamenii nu mai sunt indignați când văd la măcelărie animale sacrificate?”


 

Citește mai multe despre licitaţie, primărie și tramvaie pe Libertatea.

Comentarii