Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria Sectorului 3 dă 10 milioane de lei pe borduri și pavele. Vizate sunt aleile și spațiile verzi

Primăria Sectorului 3 dă 10 milioane de lei pe borduri și pavele. Vizate sunt aleile și spațiile verzi

În Sectorul 3 al Capitalei se lucrează de zor la trotuare. Muncitorii pun pavele și borduri. Sunt înălțate trotuare, se fac scuaruri, de pun trepte și borduri înalte în jurul copacilor. Totul de parcă ar fi concurs.

De Delia Chilianu,

Un exemplu în acest sens îl reprezintă trotuarul de pe bulevardul Camil Ressu. Ieri, la una dintre ieșirile de la stația de metrou Dristor, muncitorii puneau pavele. Lucrările sunt în toi pe trotuarul care duce spre intersecția cu Șoseaua Mihai Bravu.

Luna trecută s-a lucrat pe trotuarul din sensul opus, care duce la Piața Râmnicu Sărat. Acolo, din cauza pavelelor, trotuarul a fost înălțat, astfel că s-a format o pantă spre trecerea de pietoni. Situația nu e deloc pe placul mămicilor, care trebuie să fie atente la cărucioare, când vor să traverseze, pentru ca acestea să nu ajungă direct în stradă, dar și la copiii care merg pe biciclete.

Cât costă toate aceste schimbări? 10 milioane de lei, bani de la bugetul local.

La începutul lunii iulie, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Sector 3 a atribuit direct celor două firme ale Primăriei Sectorului 3  – Investiții Spații Verzi S3 SRL și Administrare Străzi S3 SRL – contractele pentru lucrări de pavare alei și montare borduri în spațiile verzi din mai multe zone.

Sunt lucrări care afectează spațiile verzi și arborii, în contextul în care Bucureștiul este foarte poluat. În unele zone, ca bulevardul Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Lucrețiu Pătrășcanu vorbim de un trotuar dublu. Se fac acum lucrări, deși s-au mai făcut și anul trecut”, ne-a declarat Ana Galbenu, consilier local USR în cadrul Consiliului Local Sector 3.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Lucrările în valoare de 10 milioane de lei sunt executate de societățile Investiții Spații Verzi S3 SRL și Administrare Străzi S3 SRL.

Mai toate lucrările sunt acum atribuite acestor firme ale Primăriei, dar noi nu știm dacă ele subcontractează lucrările sau în ce regim lucrează”, a mai spus Ana Galbenu, pentru Libertatea.

Printre zonele unde se vor face aceste lucrări se numără bulevardul Unirii, bulevardul Burebista, Șoseaua Mihai Bravu, Calea Călărașilor, bulevardul Corneliu Coposu, bulevardul I.C. Brătianu, bulevardul Basarabia, strada Liviu Rebreanu, bulevardul Theodor Pallady, bulevardul Basarabia (conform imaginii de mai jos).

Primăria Sectorului 3 dă 10 milioane de lei pe borduri și pavele

Alte zone unde se vor face lucrări sunt bulevardul Baba Nova, strada Constantin Brâncuși, bulevardul Nicolae Grigorescu, bulevardul 1 Dec. 1918.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

Primăria Sectorului 3 dă 10 milioane de lei pe borduri și pavele

Conform anexelor atașate la hotărârile aprobate de Consiliul Local Sector 3, vor fi montați peste 20.000 de metri liniari de borduri mari din beton, peste 500 de metri liniari de borduri mari din granit, peste 20.000 de metri liniari de borduri mici din beton și aproape 25.000 de metri liniari de amenajare teren pavele beton grosime 6 cm, pe nisip și 24.300 metri pătrați de amenajare teren pavele beton grosime 6 cm, pe șapă.

Până la ora transmiterii acestei știri, Primăria Sectorului 3 nu a răspuns întrebărilor trimise de Libertatea pe acest subiect.

În luna februarie a acestui an, Libertatea vă prezenta cum Primăria Sectorului 3 cheltuiește peste 200.000 de euro pe arbori și arbuști.


CITEȘTE ȘI:

Primarul Băluță amenință Libertatea cu procese, iar ziarul publică o nouă înregistrare în care șoferii firmelor protejate le spun polițiștilor “să sune la primar, la domnul Băluță, că știe el!”

Close
Închide
  Close