Mergi direct la conținut »
Primarul din Timișoara, despre școlile fără avize ISU: Paris și Viena ar rămâne fără școli dacă s-ar aplica normele din România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primarul din Timișoara, despre școlile fără avize ISU: Paris și Viena ar rămâne fără școli dacă s-ar aplica normele din România

Primarul din Timișoara, despre școlile fără avize ISU: Paris și Viena ar rămâne fără școli dacă s-ar aplica normele din România

Foarte multe unități școlare din țară funcționează fără avize de securitate la incendiu. La Timișoara, pompierii au dezvăluit, anul trecut, că majoritatea școlilor verificate nu au avizele necesare pentru funcționare, însă primarul Nicolae Robu consideră că normele sunt prea dure. Edilul spune că, dacă ar avea legile din România, Paris și Viena ar rămâne fără școli.

De Raluca Diaconu,

Edilul Timișoarei nu știe câte școli aflate în subordinea primăriei funcționează fără avizul de securitate la incendiu. Un lucru este clar însă, în viziunea lui Nicolae Robu: normele sunt prea dure.

„Nu știu să vă spun câte școli din Timișoara nu au aviz de la ISU, sunt mai multe. Dacă s-ar aplica normele din România, cred că Parisul ar rămâne fără școli, și Viena cam la fel. Asta nu înseamnă că nu trebuie să depunem toate eforturile pentru a ajunge să avem astfel de avize”, a explicat primarul Timișoarei. 

Nicolae Robu spune că școlile trebuie să funcționeze în continuare „cu toată grija”, așa cum au funcționat și până acum, unele chiar și 99 de ani.

„Știți ce este interesant? În România n-au fost atâtea îmbolnăviri datorită nerespectării unor norme, nu au avut loc tragedii în perioada în care exigențele de igienă, de trasee, pe la restaurante și, respectiv, normele de securitate au fost mult mai indulgente. Nu s-a întâmplat nimic. Nenorocirile sunt acum când, chipurile, avem super norme peste tot. Și culmea este că se întâmplă la noi, nu se întâmplă la cei care funcționează cu norme mult mai lejere. Ar trebui să ne dea de gândit lucrul acesta. Cred că trebuie să fim atenți cu toții la cum ne comportăm. Dacă cineva lasă o sursă de foc undeva prin neglijența lui, ai incendiu, poți să ai norme și atunci respectarea normelor îți minimizează doar pagubele și să zicem îți dă șansa să ai și, în ceea ce privește ființele umane, cât mai puține ponoase. Asta e tot, dar totul pleacă de la cum ne comportăm”, a mai explicat Robu.

În urma unui control făcut în urmă cu un an, pompierii au descoperit că 98 de clădiri din 106 verificate nu au aviz de securitate la incendiu. În total, în Timiș sunt 598 de unități de învățământ.

În noaptea de duminică spre luni, școala 124 din București a fost distrusă de un incendiu puternic. Din fericire, în incendiu nu a fost rănită nici o persoană, dar pagubele sunt însemnate. Elevii nu se întorc luni la școală, pentru că sunt Rusaliile și este zi liberă. Potrivit ISU București, instituția nu avea aviz de funcționare.

Citește și: INFOGRAFIE | Unde sunt investiţi banii din Pilonul II de pensii: Primăria Capitalei, Ministerul Finanţelor, Romgaz şi Volkswagen, printre beneficiarii contribuţiilor

Close
Închide
  Close