Mergi direct la conținut »
Primele imagini de la operațiunea în care a murit liderul ISIS. Femeile din anturajul lui Al-Baghdadi au tras în elicoptere
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Primele imagini de la operațiunea în care a murit liderul ISIS. Femeile din anturajul lui Al-Baghdadi au tras în elicoptere

Pentagonul a dat publicității imagini de la operaţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute în care a murit liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, informează Agerpres.

De Cristian Anton,

Departamentul Apărării din SUA a difuzat mai multe fotografii și extrase video declasificate în care se poate vedea intrarea trupelor speciale în complexul în care se ascundea șeful grupării jihadiste, care s-a sinucis în timpul unui raid al forțelor americane.

Clădirea a fost distrusă, iar terenul nivelat pentru a nu deveni loc de pelerinaj

Generalul Kenneth McKenzie, comandantul Comandamentului Central al SUA, a prezentat imagini cu cei aproximativ zece militari care se apropie de clădirea din Barisha, un sat din nord-vestul Siriei.

Am presupus că s-a ascuns în provincia Idlib pentru a evita presiunea intensă pe care a fost exercitat ISIS în alte zone din Siria.

Generalul Kennteh McKenzie:

Potrivit acestuia, trupele speciale au ucis patru femei şi un bărbat în timpul operaţiunii, după ce aceştia au început să tragă asupra unor elicoptere americane care luau parte la asalt.

Totodată, în clădire au fost găsiți 11 copii, care acum se află în custodia armatei americane.

El a rectificat unele informaţii, precizând că în momentul în care al-Baghdadi s-a detonat şi-au pierdut viaţa doi copii, nu trei, aşa cum fusese anunţat iniţial.

Imagini declasificate de la operațiune militară în care a murit liderul ISIS

Nu se cunoaşte cu exactitate vârsta celor doi copii ucişi, dar se presupune că nu aveau mai mult de 12 ani.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Generalul american a mai spus că al-Baghdadi ”s-a târât într-o gaură împreună cu doi copii şi s-a detonat”, dar a refuzat să facă alte comentarii în legătură cu ultimele clipe din viaţa liderului jihadist. Detalii despre operațiune a mai dat și președintele american Donald Trump.

Trupul teroristului, aruncat în mare

După ce al-Baghdadi s-a sinucis, trupele speciale au înlăturat resturile determinate de explozie, au preluat rămăşiţele şefului grupării Stat Islamic, care au fost folosite în analiza ADN realizată pentru a confirma identitatea cadavrului, după care au fost aruncate în mare în termen de 24 de ore în conformitate cu legile războiului.

Pentagonul a stabilit cu certitudine identitatea lui Al-Baghdadi

Trupele americane au intrat, de asemenea, în posesia unei cantităţi importante de documente şi alte materiale înainte de a dărâma complexul şi de a-l nivela pentru a arăta ”cam ca o parcare” în scopul evitării posibilităţii ca acesta să devină un loc de pelerinaj.

Close
Închide
  Close