MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2018 11:57

Primele probleme la jurizarea concursului „Cerbul de Aur”: prea mulți concurenți buni

Distribuie

Cu două zile înainte de publicarea numelor soliștilor care intră în competiția „Cerbul de Aur”, juriul are deja probleme. S-au înscris în concurs concurenți cu calități vocale foarte bune și departajarea este dificilă. În total sunt 111 artiști din 22 de țări, iar în concursul de la sfârșitul lunii august vor concura doar 15 dintre ei.

În aceste zile se decide care vor fi cei 15 soliști din competiția „Cerbul de Aur', care va avea loc între 29 august și 2 septembrie. Juriul are o misiune grea în aceste zile, sute de melodii de ascultat și de hotărât care din cei 111 artiști merită să urce pe scena cunoscutului festival.

Potrivit regulamentului, doar trei soliști români pot urca pe scena festivalului, iar numărul celor din țara noastră care s-au înscris este foarte mare, iar asta face misiunea juriului și mai grea. Celelalte țări au dreptul la maximum doi concurenți în concurs și s-au înscris artiști din Italia, Suedia, Marea Britanie, San Marino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franța, Malta sau Moldova.

Rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 20 iulie, iar după această dată pregătirile vor intra în linie dreaptă.

A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur aduce, în Brașov, numele mari ale industriei muzicale din România. Din 29 august, pe scena evenimentului vor susține recitaluri vedete precum Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carlas Dreams, The Humans și celebrul saxofonist Flavius Teodosiu.

Continuând tradiția recitalurilor susținute de mari vedete internaționale, alături de vedetele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artiști din străinătate, numele acestora rămânând, deocamdată, un secret bine păzit de organizatori. „Perioada urmatoare inseamna nu doar un proces de selectie riguros al candidaților înscriși pentru concursul de interpretare, ci și o mulțime de noi suprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce privește artiștii care vor aduce muzica si spectacolul de calitate pe scena din Piața Sfatului', este tot ce a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, Directorul Festivalului.

„O primă etapă importantă în pregatirea Festivalului și, mai ales, a Concursului Internațional Cerbul de Aur' s-a încheiat cu succes.  Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiștilor din România, cât și din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, național și internațional, chiar și după o lungă întrerupere în organizarea sa', a declarat Directorul Festivalului.

Din juriul concursului fac parte Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist Libertatea, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur' este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Citește și: EXCLUSIV/ Prizonieri în Iad. Am petrecut o zi la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, printre medici și pacienți (VIDEO)

Citește mai multe despre Cerbul de Aur pe Libertatea.

Comentarii