Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Primul birou parlamentar digital din România, lansat de un deputat USR, la Craiova
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV. Primul birou parlamentar digital din România, lansat de un deputat USR, la Craiova

EXCLUSIV. Primul birou parlamentar digital din România, lansat de un deputat USR, la Craiova

Dacă ești craiovean și ți-a rupt mașina într-o groapă, începând de joi poți face în 30 de secunde o sesizare către parlamentarul USR de Doj Adrian Prisnel.

De Valentina Postelnicu,

Deputatul USR lansează primul Birou parlamentar digital din România.

Ce înseamnă biroul parlamentar digital

Este vorba despre o aplicație mobilă de sesizări, ce poate fi descarcată gratuit de pe Google Pla şi care se intulează  „eSizează”

În alte țări, în Statele Unite și Marea Britanie, există astfel de aplicații create pentru a ușura contactul dintre cetățeni și parlamentari, dar nu în România.

„Pentru ca problemele cu care se confruntă cetățenii să se rezolve, întâi și întai trebuie sa le spună cuiva. Niciodată, nimic n-o să se rezolve de la sine. În doar 30 secunde, prin aplicația eSizează! cetățenii pot spune o problemă din județul Dolj, fără să mai fie nevoie să scrie o adresă clasică și fără să mai trebuiască sa vină la biroul meu parlamentar sau la o autoritate”, spune iniţiatorul.

Prisnel precizează că va trimite autorităților locale sau centrale competente sesizarea, care au obligația prin lege să-i răspundă.

„Am acest instrument, al controlului parlamentar, tocmai pentru a face instituțiile răspunzătoare în fața cetățenilor. Îi invit pe craioveni și pe doljeni să descarce începând de joi aplicația eSizează! ”, a mai explicat deputatul USR Adrian Prisnel.

Citeşte şi:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Statistica înfiorătoare, care nu-i preocupă pe șefii Justiției: 77 de prădători sexuali de copii condamnați fără închisoare, în ultimii doi ani!

Close
Închide
  Close