Mergi direct la conținut »
Primul model transgender angajat de Victoria's Secret
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Primul model transgender angajat de Victoria’s Secret

Valentina Sampaio, în vârstă de 21 de ani, a devenit oficial primul manechin transgender care se alătură brandului de lenjerie intimă Victoria's Secret.

De Andreea Radu,

„Nu vă opriţi să visaţi”, a scris Valentina Sampaio pe Instagram, anunțând că a devenit model Victoria’s Secret, potrivit The New York Times.

Mesajul tinerei de origine braziliană a fost apreciat de mii de fani și de mai multe celebrități, printre care și actrița americană Laverne Cox.

Agentul modelului, Erio Zanon, a transmis, luni, că Valentina Sampaio a fost angajată pentru a lucra la catalogul VS Pink, linia atletică a companiei.

Zanon a mai spus că Valentina Sampaio „crede că jobul primit reprezintă o oportunitate să doboare barierele” în industria modei.

Recent, Victoria’s Secret s-a confruntat cu critici că este anacronică și greu de atins. Angajarea modelului transgender este văzută de unii ca un pas care trebuia făcut acum mult timp, în timp ce alții laudă compania pentru decizia luată.

Anul trecut, Jan Singer, fostul şef de marketing al brandului de lenjerie intimă, a făcut aluzii controversate cu privire la manechinele plus-size şi trangender, care, potrivit lui, nu au ce să caute la Victoria’s Secret. Mai târziu, el și-a cerut scuze pentru remarci. Între timp, Singer a demisionat.

Valentina Sampaio a devenit cunoscută în lumea modei în anul 2016, când a pozat pentru L’Oréal Paris și și-a făcut debutul pe podiumurile de la Săptămâna Modei de la Sao Paul.

Un an mai târziu, tânăra a devenit primul manechin transgen care a apărut pe coperta revistei Vogue Paris.

Close
Închide
  Close