Mergi direct la conținut »
Reacția DNA după ce Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Reacția DNA după ce Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general

Procurorii DNA îi cer oficial ministrului justiției Tudorel Toader să renunțe la revocarea procurorului general. Decizia procurorilor anticorupție a fost luată în Adunarea Generală a DNA, for care a decis vineri să-și arate susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr. În acest mod, anchetatorii anticorupție s-au coalizat cu colegii lor magistrați din Asociației Forumul Judecătorilor din România și Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

De Mihai Niculescu,

În urma ședinței Adunării Generale a DNA, procurorii au luat o poziție oficială față de revocarea procurorului general. Și președintele Klaus Iohannis l-a criticat dur pe Tudorel Toader, sugerând că nu va semna revocarea din funcție.

În contextul declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, Adunarea Generală a D.N.A, întrunită la data de 26 octombrie 2018, la solicitarea a peste o treime din totalul procurorilor din cadrul DNA, în temeiul art. 9 alin 2 din Regulamentul de Ordine Interioară, a exprimat susținerea comunicatului comun al Asociației Forumul Judecătorilor din România și Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018.

Procurorii DNA își exprimă atașamentul față de valorile statului de drept și de respectarea principiului independenței sistemului judiciar în ansamblul său, care implică garanții clare, puternice și eficiente de respectare a independenței procurorilor în exercitarea mandatului lor prevăzut de lege. În acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu funcții de conducere trebuie să fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective și să evite riscul unor decizii disproporționate și alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor” se arată în documentul adoptat de Adunarea Generală a DNA.


Citește și: Trei ani de la incendiul din Colectiv. Decizia care a condus la moartea a 64 de oameni. Pirotehnistul care a aprins artificiile a făcut declarații uluitoare despre ce s-a întâmplat în ultimele ore dinaintea tragediei


 

Close
Închide
  Close