MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 2 iulie, prognoza meteo pentru perioada 2-15 iunie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

Vezi și prognoza meteo pentru iulie și august 2018. Meteorologii anunță caniculă și secetă. Hidrologii, în schimb, au emis un cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Brașov, Covasna și Botoșani, până pe 3 iulie, ora 16:00.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, a precizat duminică seara, pe 1 iulie, că nu mai sunt localităţi izolate în urma inundaţiilor, ci doar persoane evacuate.

Totuși, chiar și în acest context, o nuntă din Suceava a avut loc în mijlocul inundațiilor. Mirii s-au fotografiat lângă utilajele de pe drum.

Revenind la vremea din următoarele două săptămâni, iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni:

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în BANAT

În prima săptămână vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, în medie, 29 de grade în data de 06 iulie. Ulterior vor scădea ușor spre valori medii de 27 de grade în data de 08 iulie, apoi vor crește din nou ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 31 de grade, în medie. Temperaturile minime vor fi în creștere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, până spre 16 grade în data de 07 iunie. Ulterior, variațiile vor fi nesemnificative astfel că, pe parcursul intervalului 08 -15 iulie, media temperaturilor minime se va menține în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 05- 15 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în CRIȘANA

La începutul intervalului, vremea se va afla într-un proces de încălzire, temperaturile maxime urmând a atinge în medie 28…29 de grade în 07 iulie, pornind de la 23 de grade în prima zi. Ulterior, în intervalul 07 – 11 iulie variațiile nu vor fi notabile de la o zi la alta, urmând astfel ca media temperaturilor maxime să se mențină în jurul a 27…28 de grade. În perioada imediat următoare, între 12 și 15 iulie, temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, atingând în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, în medie, 30 de grade. În intervalul 02- 07 iulie, temperaturile minime vor crește de la medii de 10 grade în prima zi, spre 15…16 grade la sfârșitul acestuia, apoi, până în data de 15 iulie, variațiile vor fi nesemnificative, minimele menținându-se în jurul mediei de 15 grade. Aici, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 06- 15 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în TRANSILVANIA

Vremea se va afla într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului, când valorile medii ale temperaturilor diurne vor crește de la 20 de grade în prima zi, până spre 27 de grade în data de 06 iulie. Ulterior, nu vor fi variații semnificative astfel că, în perioada 07- 11 iulie, temperaturile maxime se vor menține în jurul mediei de 26 de grade. Din 12 iulie maximele vor crește ușor și treptat, atingând la sfârșitul intervalului de prognoză în medie 28…29 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn, acesta va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel minimele vor crește până la medii de 14 grade în data de 07 iulie, pornind de la 8 grade în primele zile ale intervalului, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, variațiile să nu fie notabile, urmând ca temperaturile minime să se mențină în jurul a 13…14 grade, în medie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 06 – 15 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în MARAMUREȘ

Parcursul temperaturilor maxime va fi similar cu cel al minimelor. Astfel, în prima săptămână, temperaturile diurne vor crește treptat până spre valori medii de 28 de grade în data de 06 iulie, ulterior, în intervalul 07 – 11 iulie, maximele se vor menține în jurul a 27 de grade, pentru ca apoi, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să urce spre o valoare medie de 29 de grade. Minimele vor fi în creștere până în data de 07 iulie, pornind de la o medie de 9 grade în 02 iulie, apoi până la sfârșitul intervalului se vor menține în jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 05 -15 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în MOLDOVA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor crește ușor și treptat până spre 28 de grade, în data de 06 iulie. Ulterior, în perioada 07 -09 iulie temperaturile diurne vor scădea ușor spre valori medii de 26…27 grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a crește de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 07 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 08 -15 iulie.  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 06 – 15 iulie, însă în restul intervalului se mențin condițiile ca trecător să plouă pe spații mici.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, de la 24 grade, în data de 02 iulie, spre 28 de grade, în 06 iulie. Ulterior acestei date și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media temperaturii maxime va fi de 27…28 de grade. Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmând astfel ca temperaturile minime să crească treptat de la medii de 14 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 18…19 grade în data de 07 iulie. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor exista variații notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade.  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 03- 05 iulie, apoi între 06 și12 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în MUNTENIA

În prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va crește ușor de la o zi la alta, până spre 30 de grade. Ulterior, maximele vor scădea ușor spre o medie de 27…28 de grade în zilele de 08 și 09 iulie, apoi vor crește din nou ușor, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, până spre valori de 30…31 de grade. Temperaturile minime vor crește de la valori medii de 12 grade în prima zi a intervalului, până spre 16 grade în 07 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului (15 iulie), variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 06-12 iulie, iar în restul intervalului vor condiții ca trecător să plouă slab.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie în OLTENIA

În prima săptămână vremea se va afla într-un proces de încălzire ușoară și treptată, urmând, astfel, ca temperaturile maxime să crească, de la medii de 25 de grade în 02 iulie, spre 29…30 de grade în 06 iulie. Ulterior datei de 06 iulie, mediile temperaturilor maxime diurne vor scădea până spre 27 de grade în data de 08 iulie, apoi vor crește din nou, ușor, de la o zi la alta, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, spre 30…31 de grade. Regimul nocturn va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel, minimele vor crește treptat până la o medie de 17 grade în data de 07 iulie, pornind de la 12 grade în prima zi a intervalului, apoi nu vor fi variații notabile, temperaturile minime menținându-se în jurul valorii medii de 17 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 06 -12 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 2-15 iulie LA MUNTE

Începând cu data de 02 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a crește de la valori medii de 13…14 grade, spre 18 grade în 06 iulie. Ulterior, acestea vor scădea ușor, spre 16 grade în 08 iulie. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 09 -15 iulie temperaturile maxime să se mențină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor crește până spre valori medii de 10 grade în 07 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 08 -15 iulie media temperaturilor minime să se mențină în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 06 – 15 iulie, însă și în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București


Citește și… RETROSPECTIVA POLITICĂ/ Săptămâna tensiunilor, cu ecouri la nivel internațional. Cele mai importante lucruri care s-au întâmplat


Citește mai multe despre ANM, iulie, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii