MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Când scăpăm de ploi și de frig. Meteorologii au anunțat prognoza pentru săptămâna viitoare

Distribuie

Administrația Națională de Meterorologie (ANM) anunță o vreme ploioasă și pentru săptămâna viitoare, în majoritatea zonelor țării, cu precipitații sub formă de lapoviță în spații restrânse. Temperaturile vor mai crește, începând de joi, urmând ca în weekend să vedem și soarele.

Vremea de săptămâna viitoare, în Capitală

Vremea în Capitală va fi închisă, până vineri. Luni și marți este posibil să nu se înregistreze ploi. Totuși, rămâne înnorat, temperaturile fiind cuprinse între 13-14 grade, iar miercuri și joi va fi temporar ploaie, 12 grade Celsius, cu vânt moderat. Abia în weekend se va încălzi ușor și va apărea soarele, relatează Mediafax, care îl citează pe meteorologul de serviciu al ANM.

Vremea de săptămâna viitoare, în țară

Luni, se vor înregistra ploi mai puține decât în weekend și mai slabe cantitativ și vor apărea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, în sud-vestul țării.

Maximele vor fi de la 4-5 grade Celsius în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade Celsius, în nordul Moldovei, până la 16 grade Celsius în Câmpia de Vest și între 18-19 grade în vestul Olteniei.

Începând de marți, ploile se extind treptat în nordul, centrul și estul țări, iar la munte, în special în Carpații Orientali, local și în Meridionali, vor fi ploi mixte. În zonele mai joase de munte și la peste 1500 va fi lapoviță.

În noaptea de marți spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviță pe spații restrânse și în Maramureș, Moldova și Transilvania.

Miercuri se vor înregistra precipitații în jumătatea de est a țării și local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor înregistra ninsori și maxime între 10-18 grade Celsius.

Abia finalul săptămânii va aduce schimbări ale temperaturii și vreme însorită, iar ploile se restrâng ploile, începând de joi, fiind semnalate local doar în sud și sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10-20 de grade Celsius, iar spre finalul săptămânii va fi o vreme în general frumoasă, cu mai puține ploi, regimul termic apropiindu-se de cel normal, între 10-20 de grade Celsius.

De vineri, ne aflăm sub avertizare meteo de averse și descărcări electrice, în toată țara, inclusiv în Capitală. Aceasta expiră mâine dimineață, la ora 10.00


Citește și… Prognoza meteo pentru perioada 8-21 aprilie. Cum va fi vremea de Florii


 

Citește mai multe despre ANM, Bucuresti, furtuni si vant puternic, ploi torentiale, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii