Mergi direct la conținut »
DOCUMENT/ PSD vrea să scoată interceptările de sub autoritatea SRI. Ce alte priorități mai au social-democrații până la finalul anului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > DOCUMENT/ PSD vrea să scoată interceptările de sub autoritatea SRI. Ce alte priorități mai au social-democrații până la finalul anului

DOCUMENT/ PSD vrea să scoată interceptările de sub autoritatea SRI. Ce alte priorități mai au social-democrații până la finalul anului

Potrivit documentului cu prioritățile PSD pentru restul anului, document care va fi adoptat în Comitetul Executiv Național al PSD, de la Neptun, social-democrații își propun scoaterea interceptărilor de sub autoritatea SRI, prin înființarea unei Autorități Naționale pentru Interceptări, dar și legea lobby-ului. Proiectul privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, declarat neconstituțional de către CCR, a fost transferat în responsabilitatea Guvernului. 

De Valentina Postelnicu,

În document se precizează principalele proiecte care vor intra în dezbaterea Parlamentului și a Executivului, în noua sesiune parlamentară de toamnă, termenele prevăzute fiind pentru sfârșitul acestui an.

PSD vrea să scoată interceptările de sub autoritatea SRI

Sunt menționate înființarea Autorității Naționale pentru Interceptări, care își propune să lase SRI-ul fără acest instrument al interceptărilor, dar și adoptarea unei legi a lobby-ului, astfel încât societatea să se implice în procesul decizional.

De altfel, Legile siguranței Naționale reprezintă o prioritate pentru coaliția PSD-ALDE, care vrea să reformeze legislația privind serviciile de informații, până la finalul acestui an.

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care se va ocupa de toate investițiile din companiile de stat, se va realiza prin Hotărâre de Guvern. Proiectul de lege de înființare a acestui Fond, care a fost adoptat de Parlament, a fost declarat neconstituțional de către CCR.

Programul Growth: Credite pentru tineri, contul de economii pentru copii,  și Contul de Economii Senior

PSD readuce în prim plan proiectul GROWTH, anunțat de Liviu Dragnea cu surle și trâmbițe, la Congresul PSD și prin care afirma că partidul dorește să asigure o viață decentă românilor, de la naștere și până la moartea.
Programul GROWTH Investește în Tine cuprinde credite de până la 40.000 de lei, pentru tinerii care intră într-o formă de învățământ, iar 35.000 de lei, pentru cei până în 55 de ani. Creditul se suplimentează cu 20.000 de lei, dacă persoana reușește să își găsească un loc de muncă.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

PSD mai propune ajutoare nerambursabile pentru construcția și amenajarea de creșe și grădinițe, iar pentru copii, Contul de Economii Junior, prin care statul va da 600 de lei, anual, fiecărui cont în care a fost pusă suma minimă de 1.200 de lei. Sumele din cont sunt garantate de stat, lar la majorat tinerii îli pot achiziționa o locuință din acești bani.
În plus, Contul de Economii Senior reprezintă un „cont de economisire, pentru persoane de până în 65 de ani”.
La Capitolul Investiții în infrastructură sunt pomenite mai multe studii de fundamentare pentru Autostrada Sudului, Autostrada Brașov-București, Canalul Dunăre-București, Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, extinderea rețelei de Metrou M7  spre Voluntari, o linie ferată de mare viteză, Aeroportul București Sud.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Și în sănătate sunt bifate tot la nivel de studii de fundamentare clinica Dr. Calistrat Grozovici, operarea de servicii în parteneriat public-privat în spitalele CFR, SpItalul regional Timișoara, Banca Națională de Sânge, etc.
În domeniul social, principalul proiectu este legea pensiilor.

Însă, PSD își propune să voteze în acest an și Legea Adopțiilor. Social-democrații vor să se stimuleze adopțiile interne, și introduce stimulente financiare.

Fondurile europene vizează dezvoltarea fermelor agricole și investiții în infrastructura agricolă și silvică.

Close
Închide
  Close