Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO & FOTO / Miting în București, la 29 de ani de la Revoluție. Mii de persoane au mărșăluit în memoria eroilor din 1989

VIDEO & FOTO / Miting în București, la 29 de ani de la Revoluție. Mii de persoane au mărșăluit în memoria eroilor din 1989

Sute de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, după ce câteva organizații civice au anunțat pe Facebook organizarea unui miting, la 29 de ani de la Revoluție. De acolo, manifestanții au plecat în marș către Piața Universității.

UPDATE 19.10: Eroii Revoluţiei au fost omagiaţi, sâmbăta seară, cu un moment de reculegere la troiţa din Piaţa Universităţii, ridicată în memoria lor.

Peste 2.000 de persoane care au asistat la marșul de comemorare a victimelor Revoluției au asistat la citirea numelor celor ucişi în 1989 în Piaţa Universităţii, după ce mulţimea a cântat imnul naţional.

Oamenii au scandat „Nu uităm!”, „Cinste lor!”, „Libertate!” şi „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat!”.

După acest moment, mulțimea a mărșăluit către Sala Dalles, unde la Revoluție au murit 13 persoane, după care urmează deplasarea spre Palatul Regal.

UPDATE 17.30: Oamenii au plecat în marș către Piața Universității, scandând lozinci precum „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!” sau „Păcat, păcat de sângele vărsat”.

 

UPDATE 17.00: Aproximativ 300 de oameni sunt în Piața Victoriei, de unde vor porni în marș către Piața Universității, în memoria eroilor Revoluției.

O parte dintre manifestanţi au steaguri ale României şi Uniunii Europene. De asemenea, în Piaţa Victoriei a fost desfăşurat, pe jos, un banner pe care scrie „Cinste martirilor pt libertate!”, dar şi un altul, pe care se află o candelă aprinsă, cu fotografii de arhivă din timpul Revoluţiei din 1989.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

„Niciodată în cei 29 de ani, în aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atât de fericit”, a spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş.

La începutul acţiunii, un grup de persoane a scandat „Rezistăm, nu cedăm!”.

Este vorba despre organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România, care au precizat că, de la ora 17.00, protestul din fața sediului Guvernului va fi urmat de un marș al tăcerii spre Piața Universității, „pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou”.

„Decembrie 1989. 1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțîn de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol.

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata
Recomandări

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

 

Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune că și EI: NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE!” scrie în mesajul de pe Facebook al organizațiilor civice.

Protest de amploare anunțat în Piața Victoriei la aniversarea a 29 de ani de la Revoluție

La ora 17:00 cei adunați plănuiesc să pornească în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou.

Printre cei are și-au anunțat prezența la protest se numără și filozoful Mihai Șora. Filosoful de 102 ani a scris că „întunericul unei dictaturi nu cade ca o ghilotină” și și-a anunțat fanii că îl vor găsi la „Girafă”.


Citește și: ANALIZĂ LIBERTATEA | Anul creșterilor de preț la carburanți. Cum variază consumul în funcție de scumpirea benzinei și motorinei


 

Close
Închide
  Close