Mergi direct la conținut »
Putin amenință: Rusia va ținti țări din Europa care găzduiesc rachete americane! Ce spune despre România
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Putin amenință: Rusia va ținti țări din Europa care găzduiesc rachete americane! Ce spune despre România

Putin amenință: Rusia va ținti țări din Europa care găzduiesc rachete americane! Ce spune despre România

"Rusia va fi nevoită să ţintească ţări din Europa care ar primi eventuale rachete americane cu rază intermediară de acţiune, în cazul în care SUA vor să desfăşoare asemenea rachete". Este amenințarea făcută de președintele rus, Vladimir Putin. În plus, liderul de la Kremlin susține că instalaţiile americane de apărare antirachetă din România deţin rachete rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune - doar printr-o simplă actualizare a software-ului pe computer, relatează The Associated Press.

Putin a făcut acest anunţ după ce Donald Trump a anunțat că intenționează să retragă SUA să iasă din Tratatul INF, după ce acuzat Mosova că-l încalcă.

Putin a declarat că speră ca Statele Unite să nu dea curs acestei intenţii să poziţioneze rachete cu rază intermediară de acţiune în Europa.

„Dacă ei desfăşoară în Europa, vom fi nevoiţi, natural, să răspundem la fel”, a declarat Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă, în urma unei întâlniri cu premierul italian Giuseppe Conte.

„Naţiunile europene care vor fi de acord cu asta trebuie să înţeleagă că îşi vor expune teritoriul ameninţării unui posibil atac ca represalii. Acestea sunt lucruri evidente. Nu înţeleg de ce să punem Europa într-un pericol atât de grav”, a subliniat Putin.

„Eu nu văd niciun motiv al unui asemenea lucru. Vreau să repet că nu este alegerea noastră. Noi nu vrem acest lucru”, a adăugat președintele rus.

Putin a respins acuzaţiile potrivit cărora Rusia a încălcat Tratatul INF, îndreptând această acuzație către SUA.

În plus, el a afirmat că instalaţiile americane de apărare antirachetă din România deţin rachete rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune – doar printr-o simplă actualizare a software-ului pe computer.

Liderul de la Kremlin a adăugat că speră să discute această problemă cu Trump la Paris, unde urmează să participe, la 11 noiembrie, la marcarea centenarului armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.


Citește și:

VIDEO | De la 7 grade afară la 32 de grade în metrou! Metrorex ține peste o jumătate de milion de oameni în condiții de Sahara!

Close
Închide
  Close