De Adrian Ilie,

Îndemnat să se pronunţe, în cadrul unui forum economic la Moscova, în legătură cu voinţa afişată de unii europeni de a nu mai folosi gaz, Vladimir Putin a apreciat că a renunţa la o „energie atât de curată” este „o idee absolut bizară”.

„În susţinerea acestui gen de propuneri, cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri, pentru că nu ar mai consuma nimic”, a spus preşedintele rus, în răspuns la o întrebare din partea preşedintelui grupului italian de petrol şi gaze Eni, Emma Marcegagli.

Săptămâna trecută, Banca de investiţii a Uniunii Europene a propus încetarea finanţării proiectelor legate de energiile fosile, începând din 2022, aminteşte AFP.

„Dată fiind tehnologia actuală, omenirea nu ar putea să supravieţuiască şi să-şi salvgardeze civilizaţia fără hidrocarburi şi fără energia nucleară sau hidraulică”, a adăugat miercuri Putin, potrivit căruia balanţa energetică rusă este una din „cele mai verzi din lume”.

El a calificat totodată drept „barbară, fără exagerare”, extragerea petrolului de şist, care este de altfel interzisă în numeroase ţări, dar este autorizată, de exemplu, în SUA.

„În unele locuri unde se practică aceste extrageri, la robinete nu curge apă, ci noroi”, a afirmat liderul de la Kremlin, subliniind că astfel de metode „distrug mediul” şi că Rusia „nu va face niciodată acest lucru”.

Citeşte şi:

Fosfura de aluminiu a mai omorât oameni și în SUA, Thailanda, India și Iran. În Statele Unite este interzisă în zonele locuite

Romgaz ar putea prelua 15-20% din acțiunile Exxon la zăcămintele din Marea Neagră

General american: Marea Neagră, cel mai probabil teatru de conflict Rusia-NATO. ”Rușii pot crea probleme României”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine