De Geo Berciu,

Nu mă interesează, chiar dacă a ajuns preşedinte şi face pe co-preşedintele. În ţara asta, dacă este votat şi răsvotat Vanghelie şi tot felul de personaje cum ar fi Robert Negoiţă, bănuiesc că nu este nicio problemă să ne trezim cu Crin Antonescu preşedinte.

Probabil că trebuie să emigrez. Este o persoană, care cum să spun, care a făcut Facultatea de Istorie şi a rămas de două ori repetent şi a fost ultimul repartizat pe la mama dracu`, care nu ştie nicio limbă străină, care n-are carnet de conducere că nu a fost în stare să-şi ia permis, cum să conducă o ţară?”.

Şi atacurile nu s-au oprit aici, Berceanu comparându-l pe Crin Antonescu cu Florin Salam: ”Da, de ce nu? Ăla cântă bine”, iar legat de diferenţa dintre cei doi, el a adăugat: ”Zău? Ce diferenţă? Cam ce diferenţă? De unde ştiţi?”.
Interesant este faptul că liderul PNL nu neagă acest lucru – într-un interviu apărut în 2009, pe ziare.com – , recunoscând că a rămas repetent în doua rânduri în timpul facultăţii, dar spune că a făcut intenţionat acest lucru, într-unul dintre cazuri motivul fiind că a dorit să evite primirea unei repartiţii la ţară.

Radu Berceanu a fost coleg cu Crin Antonescu în guvernul condus de Radu Vasile, în timpul mandatului preşedintelui Emil Constantinescu, în 1998, iar portofiul deţinut de liderul PDL era al Ministerului Industriei şi Comerţului, în timp ce conducătorul PNL conducea Ministerul Tineretului şi Sportului.