”Conform punctului 2 din Anexa 2 a Ordinului 860/2013 privind acreditarea centrelor de transplant, pentru ca o unitate medicală să fie acreditată pentru transplantul de organe, infrastructura de transplant trebuie să aibă ‘unitate specializată de laborator, acreditată pentru activitatea de transplant, cu personal care să asigure disponibilitatea laboratorului 24 ore din 24’.
În cazul Spitalului Sf. Maria, inspectorii au constatat că, deși în structura organizatorică a spitalului este un laborator de analize medicale, acesta nu există în realitate. Serviciile sunt externalizate către o firmă privată (Centrul Medical MED-AS) și alte patru unități sanitare publice (Institutul de Hematologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Matei Balș și Centrul de Transfuzii București)”, precizează Ministerul Sănătății.
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a cerut, miercuri, Primăriei Capitalei să permită Corpului de control al Ministerului Sănătăţii să verifice modul în care a fost acreditat Spitalul „Sfânta Maria” şi cum s-au făcut achiziţiile de echipamente medicale. Voiculescu a cerut și primarului general să publice lista contractelor încheiate cu firmele de echipamente, „dacă nu are nimic de ascuns”.
Managerul Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din București a depus, miercuri, plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Managerul Narcis Copcă susține că ministrul a fi refuzat să plătească efectuarea unei operaţii de transplant, iar pacientul a decedat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro