Mergi direct la conținut »
Război pe scena politică; Ministrul Apărării îl dă în judecată pe președintele PNL, pentru că l-a numit ”avocatul ruşilor”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Război pe scena politică; Ministrul Apărării îl dă în judecată pe președintele PNL, pentru că l-a numit ”avocatul ruşilor”

Război pe scena politică; Ministrul Apărării îl dă în judecată pe președintele PNL, pentru că l-a numit ”avocatul ruşilor”

Război pe scena politică, între Guvern și Opoziție; Ministrul Apărării, social-democratul Adrian Țuțuianu a declarat la Antena 3 că îl dă în judecată pe președintele PNL, Ludovic Orban, după ce acesta din urmă l-a acuzat de legături cu Rusia. 

De Valentina Postelnicu,

Ludovic Orban a afirmat într-un interviu pentru Adevărul.ro că actualul Guvern  este ”cel mai prost guvern de după Revoluţie, iar Guvernul Dăscălescu era mai bun decât Guvernul Tudose”.

„La Finanţe îl pui pe unul căruia îi scapă porumbelul, pe care probabil îl discutase în interiorul partidului, cu pilonul II de pensii. Uitaţi-vă pe cine a pus la Comunicaţii! Pe Lucian Şova, care e învăţăcelul lui Hrebenciuc şi care a fost partener de afaceri cu ‘un fost ofiţer GRU’ – Serviciul de Informaţii Militare Rus şi îl pui la Comunicaţii, că nu e nimic întâmplător, unde Guvernul, prin ordonanţă, a scos ANCOM de sub preşedinte, deci de sub CSAT, în condiţiile în care România, în strategie, este prevăzută ca un hub comunicaţional? Asta mie îmi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline din ce în ce mai mult către Est şi sunt foarte multe semne de întrebare”, a susţinut Orban.

Liberalul s-a referit și la ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, despre care a spus că a fost avocatul ruşilor care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi pe care l-au falimetat, ducând în Rusia o importantă instalaţie din punct de vedere strategic.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

”M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie”, a spus preşedintele PNL Ludovic Orban.

În replică, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu a anunțat că îl va da în judecată pe Orban, pentru afirmațiile sale. ”Nu am nimic de ascuns, mi-am făcut datoria faţă de clienţii mei şi cred că nu se poate spune că sunt omul ruşilor, al francezilor sau italienilor sau al altora cărora le-am acordat asistenţă juridică”, a declarat Adrian Ţuţuianu referindu-se la faptul că a fost avocat al companiei Mechel.

Ţuţuianu precizează că exportul de utilaje la care a făcut referire Ludovic Orban a avut loc în 2010, atunci când la guvernare se afla PDL.

„În general, suport cu stoicism toate acuzele din spaţiul public, pentru că, atunci când eşti persoană publică, trebuie să te aştepţi la aşa ceva, dar nu am să ezit să-l dau în judecată pe domnul Orban”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Close
Închide
  Close