Mergi direct la conținut »
Sindicaliștii din învățământ, despre profesorul care s-a masturbat în faţa elevilor: "Arată problemele grave din sistem"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Sindicaliștii din învățământ, despre profesorul care s-a masturbat în faţa elevilor: „Arată problemele grave din sistem”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 19 ianuarie 2018, 16:53

Reacția sindicaliștilor despre profesorul care s-a masturbat în fața elevilor. Părinții unei fete au povestit, pentru Antena 3, că bărbatul a făcut gesturile obscene în timpul unei ore, iar scenele revoltătoare au fost filmate pe ascuns. Polițiștii s-au autosesizat după apariția înregistrărilor și, acum, fac audieri.

Ad placeholder

Ulterior, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a transmis un comunicat de presă, prin care le ia apărarea cadrelor didactice de bună credință și deplânge probleme grave din sistem.  Mai mult, la fel ca și ăn cazul polițistului pedofil, sindicalisții susțin că se simte lipsa testelor psihologice standardizate făcute cadrelor didactice.

Un profesor de religie din Copșa Mică e acuzat că s-a masturbat în fața elevilor! Poliția anchetează cazul, în timp ce cadrul didactic a demisionat din funcție.

„Cazul profesorului de religie din localitatea sibiană Copşa Mică arată disfuncţionalităţi grave la nivelul sistemului de educaţie. Lipsa testelor psihologice standardizate făcute cadrelor didactice, precum şi lacunele legislative arată că în faţa elevilor pot ajunge astfel de persoane care marchează viaţa copiilor. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ apasă pe o rană veche a sistemului: subfinanţarea este cea care duce la astfel de situaţii.  Dacă am avea psihologi şcolari în tot sistemul, persoanele cu probleme comportamentale ar fi depistate din timp.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ salută decizia Ministerului Educaţiei prin care profesorul de religie a fost determinat să demisioneze. Credem, de asemenea, că ar trebui modificată legislaţia, astfel încât persoanele instabile emoţional sau cele cu probleme psihice, inclusiv cele care au probleme de moralitate, să nu mai aibă acces în sistemul de învăţământ. De asemenea, directorii ar trebui să fie mai atenți la colegii lor și să semnaleze eventualele probleme, nu să le ascundă sub preș.

Totodată ar trebui să sancţionăm complicitatea sau lipsa de profesionalism în situaţiile în care cadre didactice cu suspiciuni de tulburări psihice, primesc ”apt pentru a profesa”.

Atragem atenţia, din nou, asupra unei probleme vechi pe care o avem în educaţie: lipsa psihologilor şcolari în toate instituţiile de învăţământ. Din cauza costului standard per elev mult prea scăzut şi a subfinanţării educaţiei, unitățile de învățământ nu au posibilitatea de a angaja psihologi școlari, care prin testări profesioniste, pot depista astfel de persoane care au tuburări de comportament.

Şcoala nu e un spațiu unde se poate întâmpla orice şi, cu toţii ar trebui să înţelegem acest lucru. Profesorul de religie din Copşa Mică nu merită titulatura de profesor. Nu vrem ca prin acest caz, majoritatea cadrelor didactice, care îşi fac meseria cu seriozitate, pasiune şi respect faţă de copii, să aibă de suferit. Dar, trebuie să deschidem bine ochii și să îi protejăm pe copiii cărora le ghidăm calea spre viitor.

Aşteptăm ca justiţia să îşi spună cuvântul în acest caz, iar persoana respectivă să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. FSLI va face demersuri pentru o reformă reală în educaţie şi pledăm pentru angajarea în unitățile de învățământ de psihologi școlari care să dea teste psihologice relevante, făcute cu responsabilitate şi profesionalism.

De asemenea, se impune modificarea LEN, în sensul de a da posibilitate unităților de învățământ să-i elimine mult mai ușor pe cei care au astfel de tulburări de comportament”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.


CITEȘTE ȘI…

VIDEO/Actorul Adrian Titieni recunoaște că nu stă bine cu sănătatea, dar nici nu merge la medic. ”E vorba de ignoranță”

EXCLUSIV/ Scheletele mamei și fiicei dintr-o casă din Brașov, descoperite de niște tâlhari care au venit să le fure din casă


 

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Scene de groază lângă sicriul lui Emi Pian. Ce s-a întâmplat cu soția lui
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Scene de groază lângă sicriul lui Emi Pian. Ce s-a întâmplat cu soția lui
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close