MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2018 19:05

Recomandările polițiștilor pentru folosirea în siguranță a telefonului mobil

Distribuie

Într-o lume a tehnologiei, plină de viruși, e bine să se țină cont de recomandările polițiștilor pentru folosirea în siguranță a telefonului mobil, care îi îndeamnă pe utilizatori să fie precauţi la instalarea diverselor aplicaţii.

Mai mult, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) le recomandă acestora, prin intermediul unui comunicat, să nu acceseze link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

De exemplu, pericolele care vin cu aplicațiile care minează monedă virtuală s-au triplat în 6 luni. Totuși, există și aplicații must-have pentru utilizatorii de smartphone.

Atenție, conform unui studiu, telefonul mobil e și principala cauză de gelozie pentru aproape jumătate dintre români.

În schimb, o tânără de 18 ani a murit după ce telefonul mobil i-a explodat în timp ce vorbea la el.

Iată comunicatul integral al IGRP, privind folosirea în siguranță a telefonului mobil:

Folosim tot mai mult telefonul mobil, care are din ce în ce mai multe opțiuni și utilizări. Pentru a îl folosi în siguranță, polițiștii vă recomandă să fiți precauți când instalați diverse aplicații și să nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.).

  • Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată.
  • Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii.
  • Realizați salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere.
  • De asemenea, este indicat să instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și accesați doar site-uri sigure.
  • Atenţie la aplicaţiile folosite şi la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora.
  • Evitați utilizarea reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale.
  • Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată.
  • Nu deschideți ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi.
  • Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul”.

Citește și: VIDEO/Cabral și ridichile de Paște. Povești din viața de 'rulotist' a simpaticului prezentator


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii