Mergi direct la conținut »
Refuzat la transfer, fostul pompier ars la Constanța nu mai poate fi transportat acum în Belgia. ”Pacientul e în stare critică serioasă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Refuzat la transfer, fostul pompier ars la Constanța nu mai poate fi transportat acum în Belgia. ”Pacientul e în stare critică serioasă”

Transportul fostului pompier ars în Belgia nu se mai poate face, pentru că este prea târziu. Medicii de la Floreasca au refuzat să-l transfere iar acum starea bărbatului din Constanța s-a agravat și chiar dacă doctorii ar fi de acord, nu ar mai supraviețui transportului. O spune chiar un medic român din Belgia, țară unde soția pacientului a solicitat de la început transferul. Decebal Marian Șerban a fost ars pe 40 % din corp în urma exploziei rezervorului unei mașini de mare tonaj, iar din spitale a luat trei bacterii, care acum îi pun viața în pericol.

De Mihai Niculescu,

Starea este critică în continuare. Ar fi luat exact de ce mi-a fost frica cel mai tare, infecţii. Am cerut de când am călcat în spital să fie transferat, cred că are dreptul la viaţă” spune soția pacientului.

Femeia a aflat de la medicii de la Floreasca că starea pacientului este atât de gravă încât nici nu se mai pune problema mutării la clinica din Belgia. Același lucru îl spune și un medic român care lucrează acolo, potrivit DIGI24.

Părerea mea e că pacientul e în stare critică serioasă. Eu în momentul de faţă nu l-aş transporta, el are 7 zile, are şi infecţii” spune Ciprian Isacu, medic chirurg în Belgia.

Bărbatul a fost pompier, iar foștii săi colegi au strâns deja bani pentru situația în care starea s-ar îmbunătăți ca să suporte drumul. Pompierii de la Constanţa au strâns până acum 7.000 de euro. Internarea în Belgia costă însă 120.000. de euro.


Citește și: Max, cel mai iubit urs din rezervația Zărnești, l-a îmbogățit pe stăpânul care l-a mutilat. Cum a câștigat acesta daune de 40.000 de euro de la stat


 

Close
Închide
  Close