Mergi direct la conținut »
Replica unui oficial CNAIR către românii nemulțumiți de lipsa șoselelor: ”Mai luați și trenul!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Replica unui oficial CNAIR către românii nemulțumiți de lipsa șoselelor: ”Mai luați și trenul!”

Replica unui oficial CNAIR către românii nemulțumiți de lipsa șoselelor: ”Mai luați și trenul!”

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi îi trimit pe turiști cu trenul, mai în glumă, mai în serios. România este complet deficitară la capitolul transporturi auto și șosele, din lipsa infrastructurii rutiere, aflându-se în situația Poloniei de acum 13 ani. Ultimul lot de doar 6,5 kilometri de autostradă a fost dat în folosință acum o lună, și anume intrarea pe Șoseaua Petricani a autostrăzii Ploiești București. În aceste condiții, reprezentanților CNAIR nu le mai rămâne decât gluma.

De Mihai Niculescu,

Mai luaţi şi trenul, le recomandă glumeţ Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR celor care se plâng de aglomeraţia de pe drumuri, mai ales din perioada sărbătorilor.

Opinia a fost exprimată într-o discuție cu jurnaliștii Digi FM pe tema aglomerației de pe drumurile naționale.

„Ce comunică Alin Şerbanescu e că trebuie să vă obişnuiţi cu problema asta. Foarte multă lume spune, da, poate ai dreptate, poate ar trebui să iau trenul sau bicicleta, dar de prea multă vreme se întâmplă asta. De ce îmi ceri răbdare? Câtă să mai am? Incapacitatea instituţională rămâne una din marile ale acestei ţări.

Multă lume nu mai vrea să mai accepte pentru că e prea mult.

Ce zice Şerbănescu s-ar putea să funcţioneze, dar problema nu e acest om care este un funcţionar public. Problema este incapacitatea acestei ţări trecute prin zeci de partide de a face aceste lucruri. E dovada cea mai clară că nimeni din cei care au fost la putere nu poate livra această chestiune”, a comentat jurnalistul Cătălin Striblea.

Cu autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii , România ar avea la final de an un total de 805,4 kilometri de autostrăzi. Acest lucru echivalează cu situația Poloniei de acum 13 ani.


Citește și: Bruxellesul se mută la Bucureşti pentru două zile. Şefii Europei vin în România pentru ceremonia preluării Preşedinţiei Consiliului UE


 

Close
Închide
  Close