Mergi direct la conținut »
REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO Galerie foto
10imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO

REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO

Posibila existență a unor rachete balistice în baza militară de la Deveselu nu îi sperie pe oamenii din localitatea unde americanii au amplasat scutul. Declarația ministrului Apărării, Mihai Fifor, nu îi ingrijorează pe olteni, ei fiind mai degrabă preocupați de pesta porcină și de averile politicienilor din alte țări. Și sunt supărați pe poștașul care le întârzie pensiile.

Recenta declarație a ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, cu privire la existența unor rachete balistice în baza militară de la  Deveselu a agitat apele în întreaga țară, ba chiar s-au primit reacții din Rusia, Vladimir Putin fiind un contestatar al construirii scutului din localitatea olteană. Numai locuitorii din comuna Deveselu nu privesc cu îngrijorare spusele ministrului Fifor. Ba chiar ei sunt preocupați mai degrabă de pesta porcină.

“Aici, la Deveselu, e bine cu americanii, mai proastă e treaba asta cu boala porcilor, cu pesta asta. Să omoare, domne, porcii mistreți, că din cauza asta se îmbolnăvesc animalele noastre”, este de părere un localnic care la prânz se delecta cu o bere la unul dintre barurile din localitate.

Un alt bărbat îi sfătuiește pe ruși să își vadă de treburile lor: “Sunt rachete pentru aerian, nu terestre. Să se supere, doamnă, rușii, ce treabă avem noi? Asta e țara noastră și facem ce vrem în ea”.

Pe străzile din Deveselu e liniște, lumea își vede de treburile zilnice și prea puțin se mai uită la televizor.

“Stau toată ziua pe câmp cu animalele. Nu că nu mă interesează, dar nu am timp. Aia se uită, că suntem în pericol să ne atace rușii. De așa ceva Putin e în stare, depinde de ai noștri cum or acționa. Noi suntem pe primul plan de când a pus ălea pe aici. El (n. red. – Vladimir Putin) moare că de ce a pus ălea paci”, completează un sătean care își odihnea oasele la umbră, alături de măgarul priponit de un prun.

Femeile din Deveselu se simt în siguranță cu americanii lângă case

Localnicele din Deveselu sunt cele care mai însuflețesc ulițele din comună. Ba cu căruța și măgarul la cules de iarbă, ba cu plasele după cumpărături. Principala problemă a acestora e acum sosirea pensiilor, nicidecum rachetele de la baza militară.

“Până acum nu ne simțim în pericol, să vedem ce o fi de acum încolo. Deocamdată e bine, de ce să vorbim prostii”, spune tanti Liza, însă este întreruptă de un vecin interesat de pensii. “N-au venit, bre”, zice acesta. “Au venit, bă, au dat ieri în sat, a luat tabelul … uite că întrerupsăi fata asta … a luat tabelul ce i-a spus asta. Îi spusăi eu: „Tu nu te mai lua după ea. Ai dat astăzi în sat, mâine vii în Cimigeni. Mâine te duci în sat, poimâne te duci în Cimigeni. Nu face satul și la noi să vii la cinci luni””, îi povestește femeia discuția pe care a avut-o cu agentul poștal din localitate.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Și cum problema existenței rachetelor balistice în baza militară de la Deveselu este subiectul adus inițial în discuție, femeia revine la subiect: „Da, mamă, e bine până în prezent, de aici înainte nu știu”.

Una dintre vecinele femeii o completează: “Dacă e să se întâmple, se întâmplă ori cu ei, ori fără ei”.

Localnicele își laudă “vecinii” din baza militară.

“Să știi că sunt oameni cumsecade, mai ales la copii, vin la școală, le aduc dulciuri, vorbește frumos cu ei, n-avem treabă, ne e foarte bine. Și primarul îl avem ca lumea”, a mai spus tanti Liza.

Femeia e împăcată că a reușit să obțină promisiunea poștăriței că îi va aduce prima dată ei pensia atunci când va ajunge în Cimigeni.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Spre deosebire de aceasta, o altă localnică e supărată pe toți politicienii.

“Nu mai știu pe unde să scoată cămașa acum. Așa e, doamnă, exact! Nu, că nu mi-e rușine. Să vină să mă închidă, am 70 ani să vină ei să mă ducă unde vor. Ani de zile am făcut revoluție să vină ei și să trăiască în țări străine”, spune în gura mare și tare supărată femeia.

Și ca să dovedească faptul că la ei în localitate domnește pacea, țeava unui tanc ce face parte dintr-un ansamblu de elemente ce creează monumentul eroilor comunei Deveselu a fost astupată cu o sticlă de plastic în care a fost cândva bere. Probabil îi amenință pe ruși că, în caz de război, vor trage cu ceva alcool, și nicidecum cu rachete balistice…

Citește și: Scandal „cu cântec” la Operă: Ștefan Ignat este contestat după concursul de manager

Close
Închide
  Close