Mergi direct la conținut »
Rex Tillerson, despre relația cu Europa: Partenerii noștri să fie dedicați idealurilor occidentale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rex Tillerson, despre relația cu Europa: Partenerii noștri să fie dedicați idealurilor occidentale

Rex Tillerson, despre relația cu Europa: Partenerii noștri să fie dedicați idealurilor occidentale

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a declarat, luni, în cadrul unui discurs susținut la Centrul Wilson, că administrația Trump vrea ca partenerii SUA să fie suverani și dedicați idealurilor occidentale.

„În urmă cu 100 de ani, SUA a intrat în Primul Război Mondial, sub patronajul președintelui Willson”, a declarat, la începutul discursului, șeful diplomației americane.

„Primul Război Mondial a fost primul test privind costurile pe care SUA le va plăti pentru libertate. În ultimii zeci de ani, principiile noastre au fost puse la îndoială de nazism, de regimurile totalitare. SUA și Europa sunt, astăzi, supuse unor teste. Sub Donald Trump, suntem dedicați angajamentelor cu Europa. Dacă vom face asta, Administrația Trump vrea ca partenerii noștri să fie puternici, suverani, prosperi și dedicați idealurilor occidentale. Sunt actori care se opun securității noastre. Menținerea libertății prevede ca cetățenii să trăiască în siguranță. Alianțele sunt ineficiente, dacă aliații nu își asumă angajamente”, a mai spus Tillerson.

Acesta a făcut referire la Articolul 5 din NATO, „pe care SUA nu se vor reține să îl aplice”.

„Împreună cu prietenii din Europa recunoaștem amenințarea activă pe care Rusia o prezintă”, a adăugat șeful diplomației americane.

Rex Tillerson, vizită-fulger la București

Secretarul de stat american Rex Tillerson a efectuat o vizită fulger la București, în seara zilei de 15 noiembrie, și a înoptat în Capitală, după cum a anunțat Ambasada SUA. Șeful diplomației americane a fost întâmpinat la aeroport de ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Bun venit secretarului de stat Rex Tillerson! El a înnoptat la Bucureşti la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia”, a scris Ambasada SUA la București, pe pagina de Facebook, unde au fost publicate și mai multe fotografii de la sosirea șefului diplomației americane.

Ministrul Teodor Meleșcanu a recunoscut că secretarul de stat al SUA Rex Tillerson l-a întrebat despre cvorumul din ședința în care s-a amânat dezbaterea proiectului Patriot. Prezent la dezbaterea din Senat a proiectului, ministrul Afacerilor Externe a spus că l-a asigurat pe secretarul de stat american că se va da raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei, prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.


VIDEO/Europa ne taie porcii înainte de Ignat. Cel mai vechi târg de animale s-a închis


Close
Închide
  Close