MENIU CAUTĂ
15 Sep. 2018 21:10

Român căutat pentru spălare de bani arestat în timp ce încerca să intre ilegal în Argentina

Distribuie

Un român pe numele căruia exista un mandat de urmărire internațională a fost arestat în timp ce încerca să intre ilegal în Argentina. Autoritățile sud-americane nu au făcut public umele său, dar se pare că era căutat pentru spălare de bani, delicte privind înalta tehnologie, fraudă financiară, falsificare şi organizaţie ilicită în România.

Prefectura Navală argentiniană a reţinut doi indivizi – unul fiind un bărbat de origine română în vârstă de 32 de ani – pe numele cărora erau emise mandate de arestare internaţionale, au informat sâmbătă surse oficiale, scrie Agerpres citând EFE.

Românul a fost detectat cu ajutorul Direcţiei Naţionale pentru Migraţii. El încerca să intre în Argentina prin punctul de trecere internaţional Puerto Iguazú – în partea argentiniană – şi punctul de trecere Puerto Tres Fronteras situat în Paraguay.

Cel de-al doilea bărbat, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, era căutat pentru trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Prefectură, angajaţi ai Prefecturii Navale, cu ajutorul Ministerului Securităţii argentiniene, au acţionat în provinciile Misiones şi Corrientes, în nordul Argentinei şi la frontierele cu Paraguay şi Brazilia.

„Consolidăm prezenţa statului în zonele strategice. Unul dintre obiectivele noastre mai importante este ca toţi cei care comit infracţiuni să-şi asume responsabilitatea în faţa justiţiei”, a declarat ministrul securităţii, Patricia Bullrich.


Citește și: Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu


Citește mai multe despre Argentina, Interpol, roman și spălare de bani pe Libertatea.

Comentarii