Autoritățile italiene au pus în executare un mandat european de arestare, emis pe numele românului de 38 de ani, relatează Mediafax.

Valentin-Ionel Amarinei a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a violat o fată de 16 ani. Fapta a avut loc în anul 2010, într-un restaurant din Bicaz, județul Neamț. Amarinei a ademenit-o pe adolescentă într-o toaletă a localului, unde a violat-o împreună cu un complice.

După ce a fost condamnat, bărbatul a fost în urmărire internațională deoarece s-a sustras executării pedepsei. După șase ani de fugă, bărbatul a fost prins în localitatea italiană Villa di Briano din Italia.

Potrivit rotalianul.com, ceea ce i-a ajutat pe carabinieri să-l descopere pe românul condamnat a fost un denunț făcut de un localnic împotriva lui pentru distrugere de bunuri.

Valentin-Ionel Amarinei a fost localizat de polițiști în localitatea Villa di Briano, unde se ascundea cu ajutorul unor localnici.

În următoarea perioadă, bărbatul va fi extrădat în România în vederea executării pedepsei.

Citeşte şi:

Date INS: Populația rezidentă a României a scăzut cu 125.500 de persoane anul trecut. Motivele: declinul demografic și emigrația

Polițistul Pistol a condus echipa care a verificat noaptea casa lui Dincă, dar n-a intrat! Traficanții din Caracal interceptați de DIICOT descriu faptele unui anume PISTOL, complicele lor!

Cinci arestări în cazul minorilor exploatați din Maramureș. Liderii grupării ar fi avut complici oameni din primărie și poliție

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile