Bărbatul de 40 de ani a fost oprit de carabinieri în stația de transport în comun Parona Valpolicella pe 17 decembrie anul trecut, în cadrul unui control de rutină privind respectarea reglementărilor anti-COVID.

Când polițiștii i-au cerut românului să prezinte certificatul verde, acesta a arătat documentul și codul QR, dar în urma unor verificări a reieșit că permisul respectiv aparținea unui bărbat de 58 de ani.

Ulterior, autoritățile italiene au constatat că românul de 40 de ani nu primise nici măcar o doză de vaccin.

Procurorul care a instrumentat cazul a formulat acuzația de falsă atestare a identității în fața unui funcționar public, iar judecătorul Marzio Bruno Guidorizzi l-a condamnat rapid pe bărbat la un an de închisoare, pedeapsa minimă impusă de lege. Aceasta a fost transformată într-o amendă de 9.000 de euro.

Decizia judecătorului Guidorizzi este prima pedeapsă penală dată de o instanță din provincia Verona împotriva unei persoane prinse cu certificat verde fals.

Procurorul adjunct Bruno Francesco Bruni a explicat recent că se așteaptă ca numărul condamnărilor să crească pentru că au fost descoperite multe cazuri de certificate verzi falsificate sau de persoane care prezintă permise ce nu le aparțin, crezând că nu vor fi prinse.

Urmărește-ne pe Google News