De Elena Petre,

  • În zona Lodi, unde s-a înregistrat un deces de coronavirus, locuiesc peste 8.000 de români. La Codogno, numărul oficial de conaţionali cu reşedinţă este de 335.

Italia se află pe primul loc din Europa, în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate. Un bărbat și o femeie au decedat, iar numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns

Cea mai afectată este localitatea Codogno, aflată în provincia Lodi (Lombardia). Primul care s-a îmbolnăvit este un bărbat de 38 de ani, care se află acum la secția de terapie intensivă. Soția lui, însărcinată în luna a opta, a fost și ea infectată, la fel ca și alți doi bătrâni, clienți ai unui bar frecventat de bărbatul de 38 de ani.

După confirmarea mai multor cazuri, autoritățile au fost luat mai multe măsuri, în încercarea de a opri răspândirea virusului. Școlile, barurile și birourile au fost închise. În timp ce orășelul a fost izolat, la fel ca și alte nouă localități.

O româncă în vârstă de 38 de ani a povestit pentru Hotnews.ro care este atmosfera din orășelul în care lucrează.

Nimeni nu se gândea că vom avea cazuri la noi, un orăşel mic. La Milano, Roma, sau alte oraşe mari, mai înţeleg. Unii dintre angajaţi îl cunosc pe bărbatul de 38 de ani bolnav. Aici lumea se cunoaşte.

Româncă din Italia:

În plus, ea a spus că nu este foarte îngrijorată, însă are colegi care s-au gândit chiar să plece.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

„Mă aşteptam , sincer, ca să vină să ne comunice cineva oficial, la fabrică: ce măsuri se aplică, ce riscuri sunt. Sau chiar să ne facă un test, mai ales că suntem mulţi care lucrăm în fabrici, e o zonă industrială. Printre colegele mele, mai erau trei mame străine, o româncă şi două albaneze, care erau foarte alarmate. Se întrebau dacă nu e mai bine să-şi ia copiii şi să plece în ţară. Unde să pleci, dacă e riscul să fii bolnav, unde duci boala? Eu sunt liniştită deocamdată şi sunt de acord să stăm toţi în carantină, dacă e nevoie: 14 zile, sau cât trebuie”, a mai spus românca.

Citește interviul complet pe HotNews.ro.

Citeşte şi:

Rusănești, arena leilor locali! Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile

Visul frânt al lui Vili, tânărul din Singureni ucis în atentatul din Germania. Avea planuri mari în satul natal

Țara castelelor. City break în Țara Galilor, o destinație aparte pentru călătorii

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres