România vrea să cumpere rachete americane Patriot

20 aprilie 2017 13:19 De: ,

România vrea să cumpere rachete americane Patriot. Anunțul a fost făcut, joi, de Șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă organizată la Smârdan, unde este în desfășurare un exercițiu militar comun româno-american. Această achiziție se va face în cadrul proiectului de înzestrare a armatei, potrivit Digi24.ro.

Anul trecut, sistemul antiaerian Patriot a ajuns în România, unde a fost folosit la exercițiile militare comune cu armata americană ce au avut loc la Capul Midia. A fost  pentru prima dată când un astfel de ansamblu de rachete a ajuns în ţara noastră.

100 de militari americani staționați în Germania au primit atunci ordin să mute cu trenul un sistem antiaerian de tip Patriot din Germania în România. Aceștia au avut la dispoziție 72 de ore pentru a muta rachetele Patriot în țara noastră.

Sistemul Patriot, adus în România, este dotat cu rachete de ultimă generaţie construite, în special, împotriva celor balistice. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră, are o rază de acţiune de 20 de kilometri şi poate să atingă o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde

Sistemul Patriot adus în România era dotat cu rachete de ultimă generaţie. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră, are o rază de acţiune de 20 de kilometri şi poate să atingă o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde.

Sute de militari români şi americani participă, joi, la un exercițiu militar, la Smârdan.  Acești au au răspuns cu foc unui inamic imaginar, astea fiind primele manevre cu muniţie de luptă din cadrul unui exerciţiu mai amplu care se va desfăşura în următoarele două săptămâni.

Potrivit știritvr.ro, primele salve au fost ale tunurilor româneşti şi mortierelor americane. Infanteriştii care au identificat un inamic au chemat în ajutor câteva zeci de blindate – transportoare şi tancuri. Aşa cum prevedea scenariul, dealurile Mălinei au devenit câmp de luptă.

Justice Eagle 17 este cel mai important exerciţiu la care participă Armata Română şi cea americană, la frontiera de est a ţării.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro