Mergi direct la conținut »
Previziune sumbră: România va ajunge la nivelul de trai din Occident peste cel puțin încă o generație!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Previziune sumbră: România va ajunge la nivelul de trai din Occident peste cel puțin încă o generație!

Previziune sumbră: România va ajunge la nivelul de trai din Occident peste cel puțin încă o generație!

România va ajunge la nivelul de trai din Occident peste cel puțin încă o generație, este de părere Guvernatorul Băncii Austriei. Acesta a transmis ieri într-o conferință a Băncii naționale a României că cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie nu sunt de-ajuns şi că mai trebuie o generaţie pentru convergenţa cu Occidentul.

De Mihai Niculescu,

Dacă la începutul tranziției de la economia socialistă la cea de piață se estima că ar fi nevoie de o generație pentru a ajunge la condiții de trai similare statelor din Vestul Europei, iată că acest deziderat nu a fost atins și mai este nevoie de cel puțin o generație de locuitori ai țării, estimează guvernatorul Ewald Nowotny.

Guvernatorul Băncii Austriei a făcut aceste afirmații la conferința The Danube Triangle Convergence – Convergence towards euro enlargement, organizată ieri la BNR.

„În timp ce convergenţa deplină a PIB/locuitor până în 2030 părea un scenariu realist în anii de boom economic care au precedat criza din 2008, acest obiectiv s-a îndepărtat din ce în ce mai mult în viitor. Va fi nevoie de mai mult de o generaţie pentru a reduce decalajul de venituri”, a spus Ewald Nowotny, care este şi membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, arată zf.ro.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus că România nu este sceptică cu privire la adoptarea euro, dar este nevoie de realism și nu se poate avansa o dată când va fi posibil acest lucru.

Sursa foto: pexels.com


Citește și: EXCLUSIV | Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci, acuzații dure într-un interviu compleșitor: „Ministrul Sănătății s-a făcut că muncește”


 

Close
Închide
  Close