Mergi direct la conținut »
Declarație emoționantă făcută de Roxana Mărăcineanu, la preluarea mandatului de ministru al Sportului în Franța
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Declarație emoționantă făcută de Roxana Mărăcineanu, la preluarea mandatului de ministru al Sportului în Franța

Fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu a preluat marți seara, pe 4 septembrie,  mandatul de ministru al Sporturilor de la predecesoarea sa, Laura Flessel. Cu această ocazie, a făcut și câteva declarații emoționante.

Pentru primele sale cuvinte ca noul ministru al sportului, fosta campionă de înot Roxana Maracineanu a spus „mulțumesc Franței”, „această republică atât de primitoare”, unde a sosit din România când era copil.

„Nu există mod mai frumos de a răsplăti Franţa pentru ceea ce mi-a dat de când am ajuns aici, în 1984, la vârsta de nouă ani, din România. Părinţii mei aveau atunci vârsta pe care o am eu azi, nu vorbeau deloc franceză şi nu cunoşteau pe nimeni aici. Le mulţumesc că ne-au permis, mie şi fratelui meu, să ne trăim viaţa în mod liber”, a mai spus ea, printre altele.

„Nu m-aș fi gândit niciodată să ajung aici, astăzi, atunci când am sosit în Bretania într-un centru de integrare a refugiaților”, le-a mai spus ea apoi reporterilor.

Fosta campioană mondială de înot (1998) a evitat toate întrebările legate de problemele fiscale ale Laurei Flessel, care i-au provocat plecarea.

Întrebată despre mijloacele de redresare ale Ministerului Sportului, aflat în declin, Roxana Maracineanu a răspuns că „crezul” ei a fost întotdeauna „să facă tot ce era mai bun” cu mijloacele „pe care le avea”.

Fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu a fost numită în funcție de președintele Macron în guvernul francez.

Ea s-a făcut remarcată criticând dur sportul francez. Mărăcineanu, care vorbește fluent cinci limbi străine, printre care și româna, povestește cum a ajuns în Franța când avea doar nouă ani și cât de mult i-a lipsit România în perioada în care nu se putea întoarce în țara în care s-a născut.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

La sfârșitul verii anului 1984, un vapor „mare ca o clădire” a condus-o pe micuța româncă, Roxana Mărăcineanu, în vârstă de 9 ani, „la siguranță”.

„Am locuit în București și tatăl meu a fost trimis să muncească în Alger (era inginer civil)”, își amintește fosta campioană mondială din 1998.

„Mama și fratele meu s-au alăturat lui și a fost rândul meu să îi urmez. După ce am ajuns acolo, în loc să ne întoarcem în România, ne-am îmbarcat spre Franța … Nu am înțeles cu adevărat ce se întâmpla” povestea Roxana, în trecut.

Roxana este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger şi au împreună trei copii cu vârste între nouă şi doi ani.

Acum, printre altele, va avea de pregătit Jocurile Olimpice din 2024, care vor fi găzduite de Franţa.


Citește și: Conturile Simonei Halep continuă să se rotunjească. Ce sumă ar putea primi din partea WTA


 

Close
Închide
  Close