Mergi direct la conținut »
Rusia, noi amenințări la adresa Statelor Unite. Ce l-a deranjat pe președintele Vladimir Putin
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Rusia, noi amenințări la adresa Statelor Unite. Ce l-a deranjat pe președintele Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a avertizat luni, 19 noiembrie, că țara sa va riposta dacă Statele Unite se retrag din tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF). Putin a discutat posibilităţile de reacţie ale Rusiei cu oficiali din ministerul apărării de la Moscova şi a adăugat că este gata să dialogheze cu Washingtonul despre tratat.

Pe 15 noiembrie, subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului, Andrea Thompson, a declarat că Washingtonul nu a luat încă o decizie definitivă privind soarta tratatului încheiat cu fosta Uniune Sovietică, în 1987, pe care Rusia şi l-a asumat după destrămarea URSS.

Reacția Rusiei, imediat după ce SUA a anunţat că iese din tratatul Forţelor Nucleare, a fost clară: Europa va fi afectată!

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus al apărării, a apreciat, luni, că SUA intenţionează să denunţe INF nu din cauza presupuselor încălcări ale tratatului de către Rusia, ci fiindcă nu îşi pot menţine altfel superioritatea militară, relatează Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, pe 22 octombrie, că Statele Unite se vor retrage din INF, dar nu a notificat încă oficial Moscova despre această decizie.

Iată și reacția NATO, după retragerea SUA din Tratatul pentru forțele nucleare intermediare: „Problema e Rusia”.

FOTO – EPA


Citește și… Fabrica de diplome false. Zeci de profesori au primit gradaţii de merit folosind acte false cumpărate cu 50-200 de lei


 

Close
Închide
  Close