MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 15:44

Sălile de operație de la Spitalul Universitar din București arată jalnic. Muște și aparate lipite cu scotch | FOTO

Distribuie

Sălile de operație de la Spitalul Universitar din București arată jalnic. Un protest spontan al medicilor s-a desfășurat luni în fața spitalului întrucât medicii și asistentele sunt revoltați de condițiile de lucru dar și pentru că au fost puși să aleagă între voucherele de vacanță și sporuri. Pericolele la adresa pacienților au fost arătate prin mai multe fotografii făcute publice. Muștele se plimbă în voie printr-un așa numit mediu steril iar aparatele din sala de operație sunt lipite cu scotch!

Sălile de operație de la Spitalul Universitar nu se apropie nicidecum de standardele unui mediu steril, o spun chiar medicii și asistentele care lucrează acolo. Oamenii au publicat fotografii făcute chiar de ei în săli, revoltați de faptul că nu li se asigură condiții decente, pentru ei și pacienți. Oamenii spun că nu mai au nici măcar dezinfectanți.

În imaginile publicate de medici, se văd muștele din sala de operații, care ar trebui să fie un mediu sigur din punct de vedere bacteriologic. Un aparat este și el lipit cu scotch, reparație făcută în pripă.

Protestatarii au cerut conducerii spitalului Universitar să ia măsuri urgente ca să li se asigure condiţii optime de lucru. Conducerea susține că situația din fotografii nu este reală, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătății va veni în control.


Geniul Guvernului Dăncilă: în plină amenințare a pestei, a ordonat eliminarea inspecției veterinare din primăvară, economisind 6 milioane de euro și pierzând aproape un miliard!


 

Citește mai multe despre Spital și spitalul universitar pe Libertatea.

Comentarii