MENIU CAUTĂ
26 Mar. 2018 14:00

#salvatipipera | Cartierul de afaceri care se „îneacă” după fiecare ploaie. Noroiul de pe pantofi şi haine a devenit „cartea de vizită” a zeci de mii de oameni

Distribuie

Cartierul Pipera se "îneacă" după fiecare ploaie, sau când zăpada începe să se topească, iar pe majoritatea străzilor şi trotuarelor se formează bălţi uriaşe, pline cu noroi, punând astfel o urâtă "carte de vizită" pe încălţămintea şi hainele zecilor de mii de oameni care vin la muncă în această zonă.

De câteva ore, în Bucureşti, a început să plouă. Este luni, ora 9, iar zeci de mii de oameni se îndreaptă spre muncă, spre Pipera, spre birourile multinaţionalelor care au decis să investească în România. Dar, din nou drumul spre succes se scufundă în noroiul românesc. De cum ieşi de la metrou, sau cobori din tramvai, nimereşi într-o mocirlă pe care poate doar la ţară o mai poţi întâlni.

Multe dintre trotuarele şi străzile din cartierul de afaceri Pipera sunt acoperite de apă după fiecare ploaie. Pentru zeci de mii de oameni care vin la muncă în acest cartier, noroiul de pe încălţăminte a devenit „cartea lor de vizită”. Nu puţine sunt cazurile în care, fără să vrea, şoferii care circulă pe stradă lipesc această mizerabilă „carte de vizită” şi de hainele celor care merg pe trotuar.

Cartierul de afaceri Pipera Sud este primul agregator de business din România. Sute de firme au aici sediul social, iar un calcul simplu arată că principalele branduri din zonă cumulează cifre de afaceri cât 2% din Produsul Intern Brut al ţării.

În antiteză cu performanța antreprenorială, de peste 3,5 miliarde de euro pe an, există multe lipsuri vizibile cu care se confruntă Pipera Sud. Infrastructura pietonală este deficitară, cea rutieră este depășită, iar transportul public, fie că vorbim de cel subteran sau de cel de suprafață, nu este optimizat. Totul se traduce printr-o frustrare generală a zecilor de mii de oameni care muncesc aici și, pragmatic, în timp social pierdut pentru toată lumea.

Cauzele sunt multiple. Cartierul de afaceri se află la confluența a trei administrații locale – Primăria Sectorului 2Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Orașului Voluntari –, iar acesta pare să fie principalul motiv pentru care nu a existat până acum un plan unitar de dezvoltare. Au existat în schimb doar proiecte punctuale, nearmonizate, care nu au putut să țina pasul cu investițiile private în clădirile de birouri și spațiile aferente acestora.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că salvar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail salvatipipera@libertatea.ro

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii