Mergi direct la conținut »
#salvatipipera / Cât costă un apartament “la birou”, în Pipera Sud
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera / Cât costă un apartament “la birou”, în Pipera Sud

#salvatipipera / Cât costă un apartament “la birou”, în Pipera Sud

Deşi este consacrată drept cartier de afaceri, zona Pipera Sud atrage şi dezvoltatori imobiliari pe segmentul rezidenţial. Potrivit imobiliare.ro, în această zonă sunt şase proiecte rezidenţiale, care adună aproape 6.500 de locuinţe.

De Cătălin Doscaș,

În cartierul de afaceri Pipera Sud sunt aproximativ 30 de clădiri impozante de birouri. Printre acestea se numără alte 47 de imobile în stadiu de proiect sau finalizate, cu destinaţia de locuit. Fie că se află în inima cartierului de afaceri, fie că se află la graniţa acestuia, blocurile vin cu o ofertă variată. De la apartamente de două camere, la penthouse-uri cu suprafeţe generoase pe două niveluri pentru orice gust. Dar nu şi pentru orice buzunar. Preţurile medii în zonă variază între 1.131 de euro şi 1.455 de euro pentru un metru pătrat construit.

„Proiectele rezidenţiale din zona Pipera Sud se adresează în primul rând celor peste 60.000 de oameni care muncesc în noile centre de business construite sau planificate până în prezent în această zonă. Numărul angajaţilor este mare în comparaţie cu alte zone din Bucureşti. De exemplu, în comparaţie cu zona Orhideea-Politehnica, numărul este dublu. Această cerere potenţială mare a pus presiune pe dezvoltatori să construiască sau să planifice locuinţe de o calitate superioară, adaptate noilor tendinţe şi tipologiei de clienţi”, explică, pentru Libertatea, Dorel Nită, head of data & research la Imobiliare.ro.

“Vedere” de sute de mii

Cele mai scumpe locuinţe din Pipera Sud sunt în Complexul UpGround, la doi paşi de stația de metrou. Aici, un apartament de cinci camere, cu o suprafaţă de 485 de metri pătraţi şi vedere spre Lacul Tei, costă 800.000 de euro. Un apartament cu două camere, de 91 de metri pătraţi, în acelaşi complex, costă 103.000 de euro.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

În imediata vecinătate, dar peste drum de strada Fabrica de Glucoză, preţurile sunt ceva mai mici. În complexul Belvedere Residences, un apartament supraetajat cu patru camere şi o suprafaţă utilă de 121,7 metri pătraţi este scos la vânzare pentru 261.025 de euro. La polul opus se află un apartament de două camere, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, care are un preţ de 77.000 de euro.

Cartier în cartier

Cel mai amplu proiect rezidenţial din zonă, Onix Park – North Area Residence, presupune 10 blocuri şi 2.000 de apartamente. Complexul este poziţionat în imediata vecinătate a autobazei RATB Pipera şi are preţuri ceva mai accesibile faţă de “inima” cartierului de afaceri Pipera Sud. Aici, costurile încep de la 37.641 de euro un apartament tip studio, de 33,7 metri pătraţi.

Potrivit Imobiliare.ro, un alt proiect rezidenţial cu preţuri accesibile este şi ansamblul 4 City. Preţul locuinţelor variază între 58.850 de euro, un apartament de două camere cu 53 de metri pătraţi, şi 224.000 de euro pentru trei camere desfăşurate pe 224 de metri pătraţi.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Zona este foarte interesantă din punct de vedere al investiţiei imobiliare, datorită randamentelor superioare, de 6,5-7,5%. AnalizeImobiliare şi Imobiliare.ro se implică direct, alături de companiile de consultanţă imobiliară, furnizând inside-uri privind comportamentul şi preferinţele cumpărătorilor, analiza cererii şi ofertei, identificând un produs sau unui mix de produse care satisface cel mai bine cererea şi potenţialul pieţei”, mai spune Dorel Nită.

Boom-ul imobiliar de milioane

Pe lângă proiectele rezidenţiale, cartierul de afaceri Pipera Sud continuă să atragă dezvoltatori şi pe segmentul de birouri. Patru dezvoltatori cu tradiție la nivel mondial anunță proiecte de sute de milioane de euro în zona de Nord a Capitalei. Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, fondul de investiții sud african Nepi Rockcastle şi multinaționala suedeză Skanska sunt principalele nume care au planuri serioase pe zona de birouri în Pipera Sud.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Perimetrul atrage și atenția investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Alliance, care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, construiește pe bulevardul Dimitrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott. Noul hotel va fi gata în 2019 și va oferi 259 de camere, 119 locuri de parcare, un bar, un restaurant, dar și un centru modern de conferințe.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Close
Închide
  Close