Mergi direct la conținut »
Salvatorii români din Albania au revenit acasă de Ziua Națională: „La mulți ani, România, pentru că poți mai mult!”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Salvatorii români din Albania au revenit acasă de Ziua Națională: „La mulți ani, România, pentru că poți mai mult!”

Salvatorii români din Albania au revenit acasă de Ziua Națională: „La mulți ani, România, pentru că poți mai mult!”

Cei 52 de salvatori români de la Durres au revenit în țară, după o misiune de cinci zile în țara devastată de cutremur. De pe aeroportul din Tirana, aceștia au transmis și un mesaj de Ziua Națională: „La mulți ani, România, pentru că poți mai mulți”.

De Cristina Radu, Eli Driu (Durres, Albania),

Două aeronave încărcate cu ajutoare umanitare au aterizat astăzi pe aeroportul din Tirana. La bord se aflau corturi, saci de dormit, paturi, pături și alte ajutoare umanitare trimise de Guvernul României.

Guvernul României a trimis ajutoare umanitare către Albania

Prima aeronavă ajunsă la Tirana a adus în țară 48 de pompieri, care în ultimele cinci zile au căutat pe sub dărâmături victimele cutremurului .

Ceilalți doi militari cu câinii lor, precum și cei doi voluntari însoțiți de căței, revin cu a doua aeronavă.

Echipa RO-USAR ajunsese miercuri în Albania

Pe aeroport a avut loc o mică ceremonie, în prezența ambasadorului României în Albania, precum și a Consulului Onorific, care le-au mulțumit românilor pentru acțiunile lor.

La rândul lor, salvatorii români și-au exprimat bucuria că revin în țară de Ziua Națională.

Înainte să plece din Durres, orașul cel mai afectat de cutremur, salvatorii români s-au întâlnit cu premierul albanez, Edi Rama, care i-a numit „îngeri păzitori” și le-a mulțumit pentru că ”și-au pus viețile în pericol ca să salveze alte vieți”.

Citește un reportaj amplu cu salvatorii români de la Durres.

Close
Închide
  Close